Bata Mirković otkrio planove, gde je tu Partizan?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.05.2018.
13:55
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Mnogi bi ga rado videli ponovo u Humskoj, a šta on o svemu tome misli?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Zoran Bata Mirković je među navijačima crno-belih ostao upamćen kao istaknuti član one šampionske generacije Partizana sredinom devedesetih, koja je pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića prekinula Zvezdinu dominaciju, posle njenih slavnih godina i osvojene titule prvaka Evrope u Bariju.

Nažalost, zbog sankcija u to vreme, Zoran Mirković, Savo Milošević, Albert Nađ, Dragan Ćirić i ostali nisu mogli da kvalitet tog šampionskog Partizana predstave i na evroskoj sceni.

Karijere su nastavili da grade u inostranstvu, a Mirković je vrhunac dostigao u italijanskoj Seriji A, gde je bio član Atalante i Juventusa, odakle se potom preselio u turski Fenerbahče.

Pred kraj karijere vratio se ponovo u svoj Partizan 2004. godine i sa crno-belima izborio plasman u evropsko proleće 2005. U međuvremenu upisao je 59 nastupa za reprezentaciju SR Jugoslavije.

Po okončanju igračke karijere, ipak se opredelio za posao trenera, posle kraćih dilema po tom pitanju. Pre par godina vodio je ekipu beogradskog Sinđelića, a sada je aktivan kao pomoćnik selektora repšrezentacije Crne Gore, gde ponovo sarađuje sa Ljubišom Tumbakovićem.

Sa ''Sokolovima'' su ostvarili zapažene rezultate u kvalifikacijama za Mundijal, ali to nije bilo dovoljno za plasman na ovo takmičenje. Tokom nedavne Partizanove krize posle eliminacije od Viktorije Plzenj, o Mirkoviću se spekulisalo kao potencijalnom nasledniku Miroslava Đukića na klupi crno-belih, ali su ta nagađanja potom utihnula, pošto je Đukić ostao na svojoj poziciji.

Neizvesnost oko Đukićevog ostanka naredne sezone u Humskoj ponovo postoji, pa je zanimljivo čuti da li uopšte razmišlja o eventualnom dolasku na klupu Partizana, ako bi se za to ukazala prilika.

''Sledeći korak imam u glavi. Normalno je da, kada dođe vreme, budem trener u nekom klubu. Zasada sam prezadovoljan u Crnoj Gori i imamo mnogo posla. Napravili smo dobre rezultate, sada će očekivanja biti veća.

U fudbalu nema kredita. O Partizanu zaista ne razmišljam, ako dođe to vreme, dođe, ako ne, biće nešto drugo'',
izjavio je Mirković, između ostalog, u opširnom intervjuu za ''Večernje novosti'', a kompletan intervju možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke