Bata Mirković: "Matematički negativno, ali aktivno"

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.08.2018.
22:57
Izvor: Sportske.net

Trener crno-belih očekuje veliku borbu u revanšu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Partizana Zoran "Bata" Mirković bio je zadovoljan nastupom svoje ekipe u "rovovskoj borbi", a posebno ga raduju borbenost i zalaganje.

"Bila je izuzetno teška utakmica, rovovska bitka. U većem delu utakmice ni mi ni Bešiktaš nismo uspeli da dođemo do igre. Bilo je izuzetno malo prostora u sredini terena. Igra je bila preplavljena preskakanjem igre, promenom težišta.

Znali smo pre utakmice da igramo protiv velike ekipe koja ima dobre pojedince. Videli ste koliko je malo prostora potrebno takvim igračima da nam naprave problem. Matematički imamo negativan rezultat pred revanš, ali imamo aktivan rezultat i dalje
", rekao je Mirković.

Partizan i Bešiktaš odigrali su večeras 1:1 u prvoj utakmici baraža za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Da li ste zadovoljni igrom svog tima i ako možete da prokomentarišete borbu i zalaganje?

"Mogu da budem zadovoljan igrom svog tima, željom borbenošću, izgarali smo do poslednjeg sekunda, želeli smo tu pobedu. Što se tiče same igre, uvek može da bude bolja. Mi smo iz te igre napravili dosta šansi. Ja bih akcenat stavio na zalaganje i borbenost, bilo je zaista na zavidnom nivou", rekao je Mirković.

Sada kada ste odigrali, sa kakvom nadom Partizan ide u revanš? Bez Kosovića i možda Jankovića, a Bešiktaš jači za Negreda i još jednog igrača?

"Što se tiče našeg kadra, Kosović neće moći zbog kartona, a nadamo se da će se Janković oporaviti do četvrtka. Rekao sam da imamo aktivan rezultat i samim tim mi vidimo svoju šansu i ako nam se ukaže, nećemo je propustiti. Čestitao bih i Bešiktašu na fer i sportskoj igri i borbi, a i našim navijačima na velikoj podršci", rekao je trener crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AlexPFC
Friday, 24.08.2018
00:01

Upravo tako. Njukasl-0:1, Đurgarden-1:1, Žilina-1:1, Videoton- 0:0, Širak- 0:0, Anderleht-2:2
Mi sasvim korektno prolazimo posle remija kada smo u prvom meču domaćini. Zato samo hrabro u revanšu jer nemamo nikakvu korist od kukavičke taktike Miroslava Đukića u Plzenu.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Friday, 24.08.2018
19:04

Protiv Siraka smo prvu igrali u gostima.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Saturday, 25.08.2018
19:06

A ni besiktas nije Bog:-D

avatar
AlexPFC
Friday, 24.08.2018
23:55

Bolje Širak nego Zaglebje ili Plzen. Treba biti pozitivan i verovati u prolaz jer ''sila Rikardo Bešiktaš ne moli'' :)

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Thursday, 23.08.2018
23:26

Samo da Rikardo moze, to je najvaznije. Off topic, da li neko zna da li je nas Nikolic sin onog trenera Sase Nikolica?

avatar
Stalker
Thursday, 23.08.2018
23:21

Igrači nemaju kondicije za celu utakmicu. Možda imaju za nekih 60 - 65 minuta. Nije se stekao utisak da su "izgarali do kraja". U poslednjih pola sata apsolutno ništa od igre. Protivnici su imali povoljan rezultat, a pojedini njihovi igrači preko 30 godina i otaljali utakmicu do kraja kako im je i odgovaralo. Levi bek Miletić katastrofa, vezni red slab, jedino se Zakarić trudio. Ćela Miletić standardno ok odigrao. Rikardo dao gol, ali ne može u napadu sam. Dosta je ekipa "igrački limitirana" kako kažu stručnjaci. Nisam optimista po pitanju revanša...