Bata: "Kako god igrači da se osećaju, moraće do sutra da poboljšaju stanje"

Autor: Pavle Knežević
subota 01.09.2018.
15:52
Izvor: Sportske.net

Svestan je trener Partizana da njegova ekipa praktično više nema kredita u Super ligi.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Partizan samo tri dana posle eliminacije iz Evrope nastavlja takmičenje u Super ligi, pošto dočekuje nezgodnu Bačku. Zoran Mirković zna da je igračima to teško palo, ali...

"Juče smo imali trening oporavka tako da jedna grupa nije bila sa nama. Sigurno je bilo teže spremati ovu utakmicu pošto je prva posle ispadanja da je najteža u tom smislu.

Kratak je period od četvrtka do sutra. Ekipa je i fizički ispražnjena zbog poraza.Ali, svejedno, kako god da se osećaju moraće da poboljšaju stanje do sutrašnje utakmice i fizičko i moralno", kratko odgovara Mirković na pitanje o atmosferi u timu.

Partizanu su posle elimnacije iz Evrope ostali samo Super liga i Kup Srbije.

"Rekao sam i pre utakmice sa Mačvom da mi kredita imamo vrlo malo ili nemamo uopšte kada je Super liga u pitanju. Mi smo u zaostatku i svaku utakmicu moramo da idemo na pobedu. Utakmica dolazi posle poraza od Bešiktaša i sigurno nam neće biti lako, to će biti dodatni pritisak. Bačka je dobra i organizovana ekipa i sigurno nećemo imati lak zadatak", rekao je Mirković.

On je priznao da će biti izmena u timu, makar samo zbog stranaca, ali je rekao da će probati manje da rotira.

Partizan je juče posle Ognjena Ožegovića na pozajmicu i ostao je na samo dva napadača.

"Takva je bila naša procena. Ožegović je u ovom momentu bio treća opcija u špicu i procenili smo da bi do decembra dobijao malo prostora i zato smo doneli takvu odluku", objasnio je Bata odluku.

Novinari su podsetili Mirkovića da je Miroslav Đukić kao jedan od glavnih razloga što je Partizan izgubio prvenstvenu trku taj što je Crvena zvezda imala veći igrački kadar. Posle furioznog finiša prelaznog roka u Ljutice Bogdana, ta razlika je sada još izraženija.

"Sve ste sami rekli. U ovom momentu i sve što je bilo pre određenog vremena sada je multiplicirano. To je realnost. Mi imamo naš kadar, do decembra idemo sa ovim kadrom, pa ćemo da vidimo", rekao je Mirković.

Možda se očekivalo, a možda su se i navijači nadali da ćete dovesti nekog poslednjeg dana prelaznog roka.

"Nije se imalo vremena za ozbiljnije priče, bukvalno je bilo minut do 12. U toj situaciji pre sam za ne uzimati ništa, nego bilo šta", odgovorio je Mirković.

Direktor Vazura je rekao da će se Partizan okrenuti mladim snagama, a opet, neki i dolaze u godine kada treba da se prodaju da bi klub imao od čega da živi.

"Imamo grupu interesantnih mladih igrača i to bi trebalo da bude pravac za budućnost. Opet, imamo i taj usud da se borimo sa ekonomskim stvarima da se borimo za tako nešto, gleda se interes kluba. Ipak neka sredstva moraju da se obezbede i na neki drugi način, mora se naći neki balans u tome", rekao je Mirković.

Ne samo da Partizan igra posle eliminacije iz Evrope, a još je termin jako loš, od 21 sat.

"Publici je uvek otvoren poziv, mi igramo u nedelju od 21, tako da ćemo mi sigurno biti tamo", kratko kaže Mirković.

Partizan sutra neće moći da računa na Marka Jankovića, dok je Šćekić pod znakom pitanja zbog posekotine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svojnasvome
Sunday, 02.09.2018
10:27

Ivice javi se rdjo.....sta sad podmeces samo baticu, sad se javi pa iskolaci oči i vici na prisutne. Gde si sada sram te bilo Trojancu....sve si izdao za neki svoj interes.....

avatar
Душан Терић
Saturday, 01.09.2018
22:24

Ti mirkovicu nisi normalan. Vazno da si doveo scekica.decko nema pojma. Kao ni ti. A do decembra cete moci da se slikate jer ce nam zvezda bezati 20 bodova. Lopovi i nesposobnjakovici

avatar
Peca Partizan
Saturday, 01.09.2018
20:37

krah partizana je poceo kada je vazura doveo djukica a on sa ilijevim napravio svastaru od selekcije igraca a izgleda da se nastavlja ista prica sa scekicem zato uprava napolje

avatar
aeon
Sunday, 02.09.2018
20:35

Čudno. Ja mislim da je dolazak Vazure i VUčele - ključ propasti. I trend u kome smo će kontrolisano trajati - dok oni budu tu. A oni će biti tu - dok budemo svakodnevno slušali medijska saopštenja Glavešine.

avatar
pfc11
Saturday, 01.09.2018
20:32

A Kojega scekica brate pa ja sam ga gledao
U kotor pa ja ne mrzim decka al on nemoze u partizan.eto zaradice koji đinar

avatar
pfc11
Saturday, 01.09.2018
20:21

E KUKU NAMA SA OVAKVON ODBRANOM I SREDINÒM TERENA PROTIV ZVEZDE DAJ BOZE DA GRIJESIM

avatar
pfc11
Saturday, 01.09.2018
19:40

BRATE JAVLJAM SE IZ KOTORA.IMAM 55 GODINA NIKAD GORI PARTIZAN NE PAMTIN.PUKOH.PA JELI MOGUCE DA NEMAMO KOGA DA DOVEDEMO.PA IMA DA NAS UBIJU DELIJE

avatar
magister
Saturday, 01.09.2018
19:31

Partizan je u teškoj krizi. Od rezultatske, ispadanja iz takmičenja, čudne finansijske situacije posle ogromnog novca koji je prihodovao poslednjih dvanaestak godina, kadrovske, u smislu vođenja kluba, jer ima nametnutu upravu koja očigledno ima zadatak da Partizan drži na bezbednom odstojanju od Zvezde, sada već i do igračke krize, da Partizan nema tim. Pitam se iz kog su razloga Đerlek i Šehović izgubili pozicije, a kod Đukića igrali dobro i bili na spisku onih što obećavaju. Vidim da su neki mladi igrači, npr. Nović, Milosavljević, Antonijević, koji su pokazali talenat na Turniru prijateljstva i bili deo generacije koja se sad bori za titulu u kategoriji U18 i plasman u juniorsku LŠ (prvi otkako je uvedena), poslati na pozajmicu u Teleoptik? Kao da je i to deo nečijeg zadatka, da se pokaže da Partizan i nema neku fudbalsku školu, jer evo već neku godinu, titule osvajaju Brodarac, Zvezda... Tu generaciju 2000. nije trebalo dirati, već da osvoji juniorsku titulu i da se takva, pobednička, preseli u seniore, kao nove Partizanove bebe. Neko to hoće da spreči. Ali, koliko god bilo očigledno da se ovde događaju negativnosti, popravke nema. Ovi ostaju, tu su na zadatku i biće tu, kako sad izgleda, još dugo.

avatar
PLAYBOY
Saturday, 01.09.2018
18:04

ne mogu da shvatim, da ne dovedete adekvatno krilo jer ga nemamo uopste, dajete Ozegovica na pozajmicu i ostajemo sa jednim pravim napadacem, Nikolic ni sam ne zna sta je...ne da smo jadni, nego smo smesni...ja ne mogu da verujem sta smo docekali, garantujem nikad jadniji nismo bili.

avatar
Stalker
Saturday, 01.09.2018
17:04

Čitano između redova, Partizan je sezonu završio u sezoni kupanja.

Ispali iz evro takmičenja, od pojačanja ništa. Već sada se zna da Zvezda mora uzeti i prvenstvo i kup. Nije uzela duplu krunu već nekoliko godina. Sada će imati lovu od Lige šampiona.

Treba samo uporediti vrednost timova na Transfermarktu i sve je jasno.

Jedino treba sačekati ko ispada iz lige, a ko ulazi. A ulazi, kontam, opet neka filijala bez stadiona.

To je to što se tiče srpskog fudbala do kraja tekuće sezone.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Saturday, 01.09.2018
16:49

Nisi ti dosao u minut do 12, nisi cak ni u pet do 12 nego na skoro mesec dana ili cetiri nedelje pre kraja prelaznog roka, a doveo si samo Scekica i nikoga vise- stvarno, bolje nista nego ista, jos lik i crvene kopacke nosi...

avatar
Stalker
Saturday, 01.09.2018
17:07

Takvo je naređenje bilo.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Sunday, 02.09.2018
17:04
avatar
Nenad Van Sebe
Saturday, 01.09.2018
16:02

Zaboravite me do daljeg! Sram da vas bude, prodali ste utakmicu. Kako drugačije opisati ono hodanje po terenu s loptom? Samo izdajnik može sada na stadion da ode!!!

avatar
Stalker
Saturday, 01.09.2018
17:06

Bešiktaš 3 klase bolja ekipa! Partizanov tim je raspad.

Ne blamiraj se takvim komentarima.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 01.09.2018
18:21

Kome su prodali utqkmicu,Besiktasu?
Joj vi ni sami ne znate sta pricate vise. Ljudi su imali 1:1 kod vas,prednost domaceg terena,5 puta bolji tim od vaseg-de mi rrci,molim te,ko bi u toj situaciji ista kzpovao od vas? Bar da ste prodali uzwli bi para,ovako ni para ni evrope nazalost. Lose selektirana ekipa od strane yilijeva,to je razlog jer pojacanka za Evropu se ne kupuju u Spartaku iz Subotice i Napretku oz Krusevca,uz duzno postovanje prema njima