Bašanović posle ostavke: ''Zvezdu volim najviše na svetu!''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 27. maj 2015.

 • 22:19

 • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Posle neopozive ostavke koju je u sredu podneo na članstvo u Upravnom odboru Crvene zvezde, Zoran Bašanović se oglasio saopštenjem u kome je objasnio razloge svog iznenadnog odlaska.

Bašanović posle ostavke: ''Zvezdu volim najviše na svetu!''
Zoran Bašanović nije ni slutio kakvu će reakciju izazvati njegov sinoćnji odlazak na Partizanov svečani koktel povodom osvajanja titule prvaka Srbije.

Brojni navijači Crvene zvezde su bili revoltirani njegovim postupkom, tražili njegov odlazak sa Marakane, što je on vrlo brzo i učinio.

Njegova ostavka je prihvaćena, a tokom dana Bašanović je objavio i saopštenje u kome je naglasio da je samo želeo ispoštuje svoje prijatelje u Partizanu koji su ga pozvali na pomenuti događaj i da to nema nikakve veze sa njegovim odnosom prema Zvezdi.

Bašanovićevo saopštenje, koje su prenele ''Novosti'', prenosimo u celini.

''Imam prijatelje u upravi svih klubova u zemlji pa tako i u FK Partizan. Oni su pokazali ljudsku veličinu time što su me pozvali na proslavu povodom osvojene titule prvaka Srbije u fudbalu.

Želeo sam da učinim civilizacijski čin i ispoštujem prijatelje iz uprave FK Partizan.

Uradio sam to kao čovek koji, u skladu sa srpskom istorijom, poštuje i uvažava komšije, nevezano za njihovu versku, nacionalnu ili sportsku pripadnost.

To je bio, isključivo, sportski čin i stojim iza njega, kao i iza svakog svog postupka u javnosti. Naravno da svoj klub
Crvenu zvezdu volim najviše i naravno da nisam slavio titulu Partizana i naravno da sam izvan svega želeo da to bude titula Zvezde.

Ovom prilikom moram da naglasim da sam razočaran odnosom nekih kolega iz uprave koji su se, brže bolje, potrudili da iskoriste sve svoje pozicije u medijima kako bi osudili moj postupak.

To su, napominjem, isti oni koji su za dve i po godine, od kada sam u UO
Crvene zvezde, pogrešnim odabirom igrača doveli klub u možda najteži položaj u istoriji. Pri tom ne mislim na predsednika kluba Svetozara Mijailovića i generalnog direktora Zvezdana Terzića koji su mi dali maksimalnu podršku.

Svestan sam da je veliko nezadovoljstvo kod navijača zbog loših rezultata i da su se na poslednjoj utakmici u prvenstvu na severu mogli videti transparenti koji govore da su navijači na kraju strpljenja, odnosno da se traži odgovornost onih koji su doveli k
lub u ovu situaciju.

Dve i po godine sam, u skladu sa svojim mogućnostima, radio u interesu Zvezde i ako je moja ostavka nešto što će smiriti strasti među navijačima i u javnosti, neka se na tome završe svi problemi u mom voljenom klubu.

Žao mi je samo što je deo navijača sa severa tražio moj odlazak iz kluba, a nije sagledao realnu situaciju i prozvao prave krivce za katastrofalnu situaciju u klubu. Iako mislim da se oni ponašaju kao da je Zvezda samo njihovo vlasništvo i da oni u stvari upravljaju klubom, što je neprimereno u bilo kom klubu u svetu.

Svojoj Zvezdi u sledećem prvenstvu želim da postane šampion Srbije i da dostojno reprezentuje srpski fudbal na evropskoj sceni, kao i da se navijači i uprava konačno obračunaju sa onima koji Zvezdu gledaju isključivo kroz lični interes.

Ovim putem naglašavam da je moja ostavka na mesto u Upravnom odboru FK
Crvena
zvezda neopoziva'', navodi se u saopštenju.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari