Barsina velika želja, hoće li zaigrati za Srbiju?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 01.06.2020.
09:42
Izvor: Sportske.net, Blic

FSS ne odustaje od svoje namere.

Hertha BSC Fußball-Akademie/Twitter
Hertha BSC Fußball-Akademie/Twitter

Povezane vesti

Lazar Samardžić je nedavno debitovao za prvi tim Herte.

Momak srpskih korena ima svega 18 godina, brojni evropski klubovi poput Barselone su upisali njegovo ime u tefter, a redovni je član mlađih reprezentativnih selekcija Nemačke.

Fudbalski savez Srbije je svojevremeno kontaktirao fudbalera i njegovog oca Mladena Samardžića kako bi obukao dres "orlova".

"Bili smo na okupljanju sa generacijom dečaka rođenih 2002. i 2003. godine, međutim nakon odrađenih treninga niko nam se više nije javio. Vratili smo se u Nemačku i Lazar je nastavio sa odličnim igrama u dresu mladog tima Herte.

"Nismo ni pomišljali da će biti pozvan u reprezentaciju Nemačke, srećom, veoma brzo je usledio poziv. Za reprezentaciju je odigrao ukupno 11 utakmica u uzrastima U17 i U19 i postigao tri gola. Za sada ne razmišljamo o dresu Srbije, iako će on imati vremena da odluči za koga će nastupati do seniorskog tima"
, rekao je stariji Samardžić za Blic.

O mladom fudbaleru je govorio i direktor FSS Vladimir Matijašević.

"Nema dileme da je Lazar ekstratalenat. Kao takav, prirodno je zanimljiv našem savezu. Već smo obavili preliminarne razgovore sa dečakom i njegovim roditeljima, kasnije je trebalo da se vidimo, ali do sastanka nije došlo. Drago mi je zbog njegovog debija i sviđa mi se kako napreduje. Ne odustajemo od namere da zaigra za našu reprezentaciju"
, jasan je Matijašević.
Baner 10

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Kocic
Monday, 01.06.2020
15:50

dodji lazare da te tumba, krstaja i kokeza isklesu u novog ronaldinja. sta ta neznalica lev zna o fudbalu. ronaldinja i kokezu je video samo na tv-u.