Banetova prognoza - Ovo će biti presudni mečevi u kvalifikacijama!

Autor: Beta Beta
subota 13.08.2016.
12:10
Izvor: Beta

Još dvadesetak dana ostalo je do početka kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, a kapiten našeg nacionalnog tima naglasio je kojih 12 bodova će biti ključno za plasman na završni turnir.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi voleo da tim uđe u sledeći ciklus "mirno i bez pompe", kao i da ekipa zna šta želi pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji počinje 5. septembra protiv Irske.

"Uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočarenje. Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči udjemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato treba da izvučemo pouke i ne pravimo iste greške", rekao je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza.

Srbija je u grupi sa Irskom, Velsom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom.

"Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenađenje na Evropskom prvenstvu, Irska je takođe ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak, sada u kvalifikacijama", kazao je kapiten Srbije.

Ivanović je ocenio da će presuditi utakmice sa Gruzijom i Moldavijom, kao i da Srbija nije favorit u grupi.

"Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo. Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje", rekao je Ivanović.

Srbija u nove kvalifikacije ulazi sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, koji je promenio sistem igre u prijateljskim utakmicama sa Kiprom, Izraelom i Rusijom.

"Nešto slično igramo u Čelsiju. Sistem može biti veoma pozitivan, jer stvaramo mnogo više prilika, ali zahteva i mnogo više opreznosti u defanzivnim zadacima. Videćemo kako će stvari stajati pred okupljanje, važno je da nemamo problema sa povredama, jer zbog kartona ne možemo da računamo na dva važna igrača, Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova. Moramo zbog toga još više da budemo tim", kazao je igrač Srbije.

Ivanović je ocenio da bi dobri rezultati na početku kvalifikacija privukli navijače na tribine.

"Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u leđa. Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je 'Marakana' bila ispunjena. Voleo bih, naravno, da već na početku osetimo podršku, a svesni da se ona mora zaslužiti na terenu. Ako pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu", rekao je Ivanović.

"Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bismo ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju", dodao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marco Popovich
Sunday, 14.08.2016
13:01

Kolarov vazan igrac???? onaj Kolarov sto se seta pored linije???? KOLAROV?!?!??!

avatar
Čika Marko
Saturday, 13.08.2016
14:17

Brate nemojte sa prognozama...

avatar
Saturday, 13.08.2016
12:52

Recept je da kod kuce dobijemo sve, a u gostima zabelezimo 2-3 pobede pa onda ni neki poraz nece tesko pasti jer bi taj saldo bio i vise nego dovoljan:)

avatar
Saturday, 13.08.2016
12:29

Prvi put nesto pametno da cujem od nasih reprezentativaca , Bane ti si kapiten i najvise moras da gines tamo , a naravno mnogo je vazno da svi budete kao jedan i da nema izdvajanja ko mora da da gol ko mora da asistira ko mora da dribla i td , svi kao jedan , verujem u vas momci , ponovite uspehe nase reprezentacije iz 90-tih kada smo bili veliki i imali srca za fudbal , srecno u kvailifikacijama i Bane od tebe ocekujem najvise da gines kapitenski za svoju zemlju , a imamo naravno i mlade igrace i igrace iz nase lige koji su savrseni a nisu dobili sansu , pod time mislim na Grujic,Katai,Poletanovic,Srnic,Plavsic,Stojkovic,Ristic , moramo i njih oprobati mada videcemo sta ce se desiti u tim kvalifikacijama , ja sam uz vas ORLOVI !!!

avatar
Saturday, 13.08.2016
12:52

Trebao si jos nekog iz zvezde, malo je to. Grujic je vec dobio sansu ako nisi znao, a Stojkovic vise nije u nasoj ligi. Kakvi bre Poletanovic i Ristic, cak ni Srnic jos nije sazreo, a i Plavsic bi morao dobrano da se naceka...

avatar
Saturday, 13.08.2016
17:20

Dve utakmice i dva gola i vec je reprezentativni kalibar? OK, sve mi je jasno.

avatar
Saturday, 13.08.2016
15:35

Pa sta ces kad samo iz Zvezde i igraju kako treba , kod vas samo onaj Brasanac sto je dobar ostali su 0 , Grujic ne treba da dobije sansu sa klupe nego odma da igra u prvoj postavi a Poletanovic na 2 utakmice 2 gola to je dovoljno receno , Ristic moze sa klupe kako kad da udje a Plavsic obavezno sa klupe da ulazi , da se vi grobari pitate nesto nasa reprezentacija nebi ni postojala , bila bi gora nego sad jedno 1000 puta , kakav si kompleksas jbt vidi se da si grobar...