Banetova prognoza - Ovo će biti presudni mečevi u kvalifikacijama!

 • Autor: Beta

 • 13. avgust 2016.

 • 12:10

 • Izvor: Beta

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Još dvadesetak dana ostalo je do početka kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, a kapiten našeg nacionalnog tima naglasio je kojih 12 bodova će biti ključno za plasman na završni turnir.

Banetova prognoza - Ovo će biti presudni mečevi u kvalifikacijama!
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi voleo da tim uđe u sledeći ciklus "mirno i bez pompe", kao i da ekipa zna šta želi pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji počinje 5. septembra protiv Irske.

"Uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočarenje. Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči udjemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato treba da izvučemo pouke i ne pravimo iste greške", rekao je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza.

Srbija je u grupi sa Irskom, Velsom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom.

"Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknađuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenađenje na Evropskom prvenstvu, Irska je takođe ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak, sada u kvalifikacijama", kazao je kapiten Srbije.

Ivanović je ocenio da će presuditi utakmice sa Gruzijom i Moldavijom, kao i da Srbija nije favorit u grupi.

"Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo. Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje", rekao je Ivanović.

Srbija u nove kvalifikacije ulazi sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, koji je promenio sistem igre u prijateljskim utakmicama sa Kiprom, Izraelom i Rusijom.

"Nešto slično igramo u Čelsiju. Sistem može biti veoma pozitivan, jer stvaramo mnogo više prilika, ali zahteva i mnogo više opreznosti u defanzivnim zadacima. Videćemo kako će stvari stajati pred okupljanje, važno je da nemamo problema sa povredama, jer zbog kartona ne možemo da računamo na dva važna igrača, Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova. Moramo zbog toga još više da budemo tim", kazao je igrač Srbije.

Ivanović je ocenio da bi dobri rezultati na početku kvalifikacija privukli navijače na tribine.

"Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u leđa. Dugo sam u reprezentaciji, znam takođe da nikada nismo razočarali kada je 'Marakana' bila ispunjena. Voleo bih, naravno, da već na početku osetimo podršku, a svesni da se ona mora zaslužiti na terenu. Ako pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu", rekao je Ivanović.

"Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bismo ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju", dodao je on.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari