Bane savetovao Zvezdu - Evo kako treba protiv CSKA!

  • Autor: Beta

  • 08. februar 2018.

  • 21:20

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da Crvena zvezda izgleda kao ozbiljna ekipa i da ima šanse u Ligi Evrope protiv CSKA Moskve, iako će joj biti veoma teško.

Bane savetovao Zvezdu - Evo kako treba protiv CSKA!
Foto: Epa/Georgi Licovski
Zvezda će 13. i 21. februara igrati protiv CSKA Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope.

"Zvezda izgleda dobro, kao ozbiljna ekipa. Ima šanse, pokazala je da tvrdom igrom može da stigne do rezultata. Zvezdi će biti veoma teško protiv CSKA, ali ima svoje šanse", rekao je Ivanović srpskim izveštačima sa priprema Crvene zvezde u Turskoj.

Crveno-beli su generalnu probu imali u četvrtak protiv Zenita iz Sankt Peterburga, čiji je Ivanović član, ali je tu utakmicu propustio zbog povrede.

Zenit je u tom susretu u Antaliji pobedio sa 1:0, a Ivanović je naveo da je najvažnije da su obe ekipe igrale na visokom nivou, sa velikim intenzitetom koji je potreban u pripremi za ono što sledi.

Zvezdinog protivnika u Ligi Evrope, koga dobro poznaje iz ruskog prvenstva, vidi kao "veoma ozbiljnu ekipu".

"CSKA igra sa tri štopera nazad, što je drugačije u odnosu na nas. Poznajem dobro tu ekipu, nije bila ubojita, ali je dovela napadača. Zvezda može da igra protiv CSKA, na kontranapade. Mora da bude agresivnija nego protiv nas, naročito u poslednjoj trećini terena. Mora da se pokaže više htenja i želje", naveo je Ivanović.

On je ocenio da je CSKA opasnija ekipa u gostima nego na svom terenu.

Govoreći o ekipi Crvene zvezde, Branislav Ivanović je rekao da prati srpski klub i da mu se dopada pre svega timska igra.

"Najviše mi upada u oči dobra organizacija i čvrsta odbrana. Momci igraju dobro, timski. Stvarno mi se sviđa kako igra Nenad Krstičić. Mali Radonja (Nemanja Radonjić) igra na momente, mislim da može još mnogo, mnogo, mnogo više. Treba da se otkrije ceo njegov potencijal", rekao je Ivanović.

Nezaobilazna tema u razgovoru s njim je predstojeće Svetsko prvenstvo u kom će reprezentacija Srbije igrati u grupi sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom.

"Moramo da budemo spremni na sve. Treba biti jak. Imamo potencijal, idemo tamo da pokažemo da znamo da igramo fudbal. Imamo veliko opterećenje na leđima koje moramo da istrpimo i iznesemo sve to. Grupa je veoma ozbiljna, sa Brazilom koji je ispred svih. Kostarika, Švajcarska i mi imamo podjednake šanse i mnogo zavisi od prve utakmice koja je odskočna daska", rekao je Ivanović.

Fudbalski savez Srbije je posle kvalifikacija zamenio selektora, pa će ekipu na Mundijalu u Rusiji umesto Slavoljuba Muslina voditi Mladen Krstajić.

"Imaćemo dovoljno vremena da se uigramo, da vidimo šta novi selektor zahteva i uradimo sve da to funkcioniše na najbolji način. Normalno je da se u fudbalu menjaju treneri, moramo da gledamo napred. Muslin ima velike, možda i najveće zasluge, ali u ovom trenutku moramo da uradimo sve najbolje moguće da opravdamo očekivanja u Rusiji", kazao je kapiten reprezentacije.

Ivanović je naveo da će se svi ljudi iz Srbije koji budu išli na Svetsko prvenstvo osećati lepo u Rusiji i da će biti "kao da se igra kod nas" jer su to dva slična naroda i biće "uživanje za sve".
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari