Bane priželjkuje ''čarobno veče'' u Beču

Autor: Beta Beta
ponedeljak 02.10.2017.
14:16
Izvor: Beta

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da svi njegovu reprezentaciju "već vide" na Svetskom prvenstvu, ali da se ekipa još nije plasirala.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Srbija će 6. oktobra na stadionu "Ernst Hapel" u Beču gostovati Austriji u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kom će imati priliku da izbori plasman u Rusiju.

"Idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Put je dugačak, daleko je Rusija. Svi nas već vide tamo, ali još se nismo plasirali. Kada to završimo i kada sve bude na svom mestu, moći ćemo da razmišljamo o drugim stvarima", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Po njegovim rečima, reprezentativci nisu spremili slavlje, ali je istakao da su sposobni da naprave dobar rezultat u Beču.

"Poslednje utakmice u kvalifikacijama se igraju pod određenom dozom pritiska. Austrija je jedna od najozbiljnijih ekipa u grupi i nadam se daćemo igrati na nivou kao u Beogradu i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", istakao je Ivanović.

Branislav Ivanović je uz Vladimira Stojkovića i Ivana Obradovića jedini preostali član generacije koja je 2009. pobedila Austriju u Beču sa 3:0.

"Pričali smo i kada je dolazio Vels, priželjkivali smo da se ponovi 6:1 iz Novog Sada, ali nije. Utakmice i rezultati se teško ponavljaju u fudbalu. Želeli bismo to, bilo bi čarobno veče za nas", kazao je kapiten srpskog nacionalnog tima.

Ivanović je naveo da ne razmišlja o tome da će u narednom periodu imati priliku da obori rekord Dejana Stankovića po broju nastupa za nacionalni tim.

Dejan Stanković je za reprezentaciju igrao 103 utakmice, a Branislav Ivanović 96.

Branislav Ivanović je izjavio da je zadovoljan nastupima Zenita, kluba za koji nastupa,

Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Matić rekao je da Srbija ide u Beč po pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo.

"Svaku utakmicu smo išli da pobedimo, tako će biti i ovaj put. Svesni smo da će biti teško protiv Austrije, koja je dobra selekcija. Oni nemaju šanse da se plasiraju i igraće rasterećeno, a veoma je teško igrati protiv takvih ekipa", rekao je Matić.

On je naveo da navijači srpskog tima mogu da očekuju da će reprezentativci dati sve od sebe, kao i u svim utakmicama do sada.

Matić je kazao da je Srbija "jednom nogom u Rusiji".

"Jednom nogom smo u Rusiji, realno. Pritisak uvek postoji kada igrate za reprezentaciju Srbije. Svesni smo toga. Ali, dodatni pritisak moranja nije dobar. Spremaćemo se kao i do sada i videćemo kolike su nam mogućnosti", kazao je Matić.

Srbija dva kola pre kraja kvalifikacija ima 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Velsa, pet od Irske, a slede Austrija, Gruzija i Moldavija koje su izgubile šanse.

Reprezentacija Srbije će posle utakmice protiv Austrije u Beču dočekati Gruziju u Beogradu 9. oktobra, u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 02.10.2017
18:06

Ivanović će u slučaju da se plasiramo na SP sigurno preteći Stankovića, sad imamo još 2 utakmice, onda sigurno još jedno 2 prijateljske ako se plasiramo i još barem 3 utakmice na svetskom prvenstvu, a za posle videćemo..