Bane neprikosnoven, a evo kome bi išla traka da je Krstajić gledao broj nastupa

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 19. mart 2018.

  • 20:24

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sada već bivši kapiten upisao je 100 nastupa za reprezentaciju Srbije, a zanimljivo je da njegov naslednik nije drugi na listi aktivnih igrača koji su najviše puta nosili dres sa državnim grbom.

Bane neprikosnoven, a evo kome bi išla traka da je Krstajić gledao broj nastupa
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić doneo je neočekivanu odluku koja je iznenadila većinu ljubitelja fudbala u našoj zemlji.

Strateg "Orlova" saopštio je na današnjoj konferenciji za medije da je za novog kapitena nacionalnog tima imenovao Aleksandra Kolarova, a da je ulogu zamenika preuzeo Nemanja Matić.

Dosadašnji kapiten Branislav Ivanović i dalje je deo tima ali će kao jedini aktivni reprezentativac sa trocifrenim brojem nastupa morati da se pomiri sa činjenicom da mu je nakon šest godina oduzeta kapitenska traka.

Javnost uveliko polemiše oko toga da li je ovakav potez dobar ili loš, odnosno koji su mogući razlozi da dugogodišnji kapiten ostane bez trake uoči Mundijala.

Kako od selektora nismo čuli konkretan razlog, jasno je da u moru komentara na ovu temu ima onih u kojima je dat neki vid logičnog objašnjenja za Krstajićev potez, ali i onih koji su se odmah pozvali na teorije zavere i dali neverovatna objašnjenja.

Verujemo da novopečeni selektor zna šta radi jer reprezentacija i klub nisu ista stvar i principi kojima se kormilar tima vodi pri izboru kapitena nisu baš isti.

Kada pogledamo reprezentativni spisak videćemo da je Branislav Ivanović igrač koji ima ubedljivo najviše nastupa u dresu sa državnim grbom, a zanimljivo je da po tom kriterijumu Aleksandar Kolarov ne bi bio prvi na listi da ga zameni.

Više nastupa od levog beka Rome u državnom timu ima Vladimir Stojković koji je 78 puta nosio dres sa grbom Fudbalskog saveza Srbije.

spisak

Aleksandar Kolarov ima 6 nastupa manje od prvog golmana "Orlova", dok je novopečeni zamenik kapitena Nemanja Matić do sada upisao 36 nastupa za državni tim. Uz to treba napomenuti da je Stojković jedno vreme bio van reprezentacije iz dobro poznatih razloga, baš kao i Nemanja Matić koji nije bio u planovima selektora Siniše Mihajlovića.

Kada smo već kod brojki recimo i to da iza Ivanovića, Stojkovića i Kolarova najveći broj nastupa sa aktuelnog Krstajićevog spiska imaju Dušan Tadić (49) i Antonio Rukavina (44). Od aktivnih reprezentativaca koji nisu na spisku treba pomenuti Zorana Tošića koji je 76 puta nosio dres Srbije.

Očigledno je ipak da ovo nije jedini faktor koji je selektor uzimao u obzir tako da ćemo morati da sačekamo neku drugu priliku da bismo dobili nešto konkretniji odgovor na pitanje zašto je došlo do promene kapitena.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari