Bane kapitenski: ''Nikad nećemo biti velesila, nedostaje varnice u nama!''

 • Autor: Milovan Longinov

 • 26. mart 2016.

 • 13:02

 • Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović otvorio je dušu i rekao mnoge stvari koje se neće svideti javnosti u Srbiji.

Bane kapitenski: ''Nikad nećemo biti velesila, nedostaje varnice u nama!''
Foto: fss.rs/Starsport
Našoj reprezentaciji od odlaska Radomira Antića 2010. godine nikako ne cvetaju ruže. Od tada, od plasmana na poslednje veliko takmičenje, SP 2010, Srbija je propustila nova dva evropska prventva i Mundijal u Brazilu.

Pred novi ciklus kvalifikacija i dalje vlada letargična atmosfera koja nikako ne uliva poverenje srpskoj javnosti.

Branislav Ivanović je u opširnom intervjuu za Žurnal otvoreno priznao neke stvari koje se mnogima neće svideti u fudbalskoj javnosti.

''Mi moramo da shvatimo da nismo fudbalska velesila i da nikada to nećemo ni biti. Uvek sam bio za to da se pobeđuju protivnici koji su slabiji od nas, a da od ovih uslovno rečeno jačih možemo i imamo pravo i da izgubimo'', naglasio je Bane.

On je potom obrazložio kako stvari funkcionišu unutar ekipe i priznao da bi voleo da ima ''više varnica''.

''Mislim da nekada nismo dovoljno iskreni i direktni jedni prema drugima i da to izgleda „našminkano” i lepo. U klubovima naročito na vrhunskom nivou postoji mnogo više nesuglasica, konflikta, direktnih rasprava i priča za dobrobit tima. Ovde smo generacijski blizu, dobri smo prijatelji i retko kada izbije između nas čak i neka mala varnica, a voleo bih da ih je više. Od kada sam ušao u reprezentaciju mislim da je atmosfera kao i odnos među igračima fenomenalan. Možda smo nekada i previše dobri jedni prema drugima, prećutimo neke stari, propustimo da kažemo u lice ono što bi trebalo za dobrobit ekipe'', rekao je Bane uz opravdanje da je period tokom okupljanja reprezentacija kratak za veće promene.

''Pričamo mi, raspravljamo, ali to je sve na pozitivan način, jer nemamo nikada više od dve vezane utakmice, a vreme brzo prođe. Fudbal je takav, ne možemo da se osvrćemo iza sebe. Teško je da se neke stvari promene za sedam dana''.

srbija trening

Javnost u Srbiji i pored loših rezultata uvek prati dešavanja u fudbalskoj reprezentaciji, a Bane kao kapiten najbolje oseti.

''Često dobijam pitanja od prijatelja: šta je sa vama, u čemu je problem, zašto vam ide tako loše. To su pitanja koja su u ovom trenutku neizbežna, a možda je i dobro što ih postavljaju, jer znači da ima interesovanja za fudbal i da ljudi prate ovaj sport u Srbiji. Znam da bi mnogi dali sve za pobedu reprezentacije. Protiv Poljske smo odigrali dobro, ali nismo pobedili, međutim važnije od svega je atmosfera koja vlada kod nas. Vraćam se na 2010. godinu kada atmosfera oko nas bila izuzetno pozitivna. Bio je napravljen ambijent za uspeh. Sada smo na putu da moramo sve ponovo sami da izgradimo što je duplo teže, ali se nadam da ćemo uspeti u toj nameri''.

On je takođe opisao naš mentalitet kao takav da Srbija nikad neće moći da radi u mirnim uslovima.

''Mi, realno, nikada nećemo raditi u mirnim uslovima, jer je to tako kod nas. Neuspeh uvek plaća trener, tako je u vrhunskim klubovima, ali i u reprezentaciji. Mi smo reprezentacija koja je formirana 2006. godine, a već kod Mihajlovića je napravljena smena generacija. Sada opet imamo veliki broj mladih igrača, koji bi tek trebalo da stasavaju i da budu na nivou A reprezentacije. Tu su zlatni Orlići, nji ne bi trebalo uništavati, već im pružiti podršku da dođu do vrhunskog nivoa. Mislim da imamo dovoljno vremena do početka kvalifikacija'', zaključio je Brainslav Ivanović u opširnom intervjuu za Žurnal.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari