Bane beži od uloge favorita, Matić oprezan, Đurđević se uklapa u sistem

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.03.2017.
15:25
Izvor: Beta

I oprez i optimizam među našim najboljim fudbalerima tokom okupljanja na početku priprema za kvalifikacioni meč sa Gruzijom.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da ekipa na terenu mora da pokaže da je bolja od Gruzije u predstojećoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo i dodao da je atmosfera u nacionalnoj selekciji na vrlo visokom nivou.

"Ne volim da pričam da smo favoriti u bilo kojoj utakmici. Ako smo favoriti to treba da pokažemo na terenu. Čeka nas utakmica koja može da nam donese mnogo i sa tim treba da se vodimo kada je budemo započeli", rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Moramo da uradimo sve da pobedimo Gruziju, jer želimo tri boda. Znamo da u fudbalu ne postoje laki protivnici i lake utakmice, ali jedino što će iz te utakmice biti važno, to su bodovi. Moramo dobro da se pripremimo i uđemo motivisani u utakmicu koja će biti jako teška... Sve samo ne laka.

Što se tiče ove utakmice, eventualnom pobedom možemo da kažemo da smo završili dobar deo posla oko 'lakih' bodova na strani. Oni su dobra ekipa, poznajem dosta njihovih igrača i mentalitet i znam da će biti teško",
rekao je Ivanović

On je rekao da je u reprezentaciji "atmosfera je kao i uvek fenomenalna".

"Još se nismo svi okupili, ali ćemo tokom dana biti kompletni i potom počinjemo sa pripremom narednu utakmicu", rekao je vidno raspoloženi kapiten.

Vezni fubaler Nemanja Matić kazao je da je srećan što se reprezentacija okupila posle četiri meseca, kao i da protiv Gruzije očekuje povoljan rezultat za Srbiju u Tbilisiju.

"Reprezentacija mi uvek nedostaje kada je ovako velika pauza, jedva čekam da krenemo da treniramo. Očekuje nas teška utakmica. Ispratali smo ih protiv Velsa, gde su odigrali jako dobro, čak mislim da su ih i nadigrali, ali ukoliko budemo na našem nivou i iskorisitmo kvalitete koje imamo možemo da se nadamo dobrom rezultatom", rekao je Matić.

On je dodao da poznaje nekoliko reprezentativaca Gruzije, koji su, kako ocenjuje "vrlo kvalitetni".

"Najteže su ove utakmice za koje se misli da su gotove, ali one nisu gotove. Poznajem dobro njihovu reprezentaciju. Veoma nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu. Pokušaće da pokažu da su bolji. Nećemo dozvoliti da nas iznenade. Selektor je pripremio dosta materijala, tako da ćemo ih dobro analizirati, videćemo njihove kvalitete i mogućnosti iz kojih mogu da nas ugroze, ali i takođe ćemo uvežbati akcije i naći način iz kojih mi njih ih ugrozimo", rekao je fudbaler Čelsija.

Selektor Muslin u nacionalnu selekciju pozvao je dvojicu dosadašnjih mladih reprezentativaca, Uroša Đurđevića i Mijata Gaćinovića. Oni su rekli da su izuzetno zahvalni na pozivu i da će čekati svoju priliku i pokušati na najbolji način da je iskoriste.

"Veliki stepenik u mojoj karijeri. Koliko god da mi se pruži šansa, spreman sam da dam svoj maksimum. Dosta igrača poznajem, tako da mi ništa nije strano. Kroz par treninga ću pokušati da uđem u sistem koji selektor traži, tako da mislim da neće biti problema s prilagodjavanjem. Svaka sledeća utakmica je najvažnija, počinjemo da se spremamo i idemo na pobedu protiv Gruzije", rekao je Đurđević.

Gaćinović je dodao da se uvek trudio da dobije poziv selektora i da je jako srećan što se pojavio na okupljanju.

"Srećan sam što ovde danas. Dosta igrača znam, a s nekima sam i igrao. Jako teško gostovanje nas očekuje. Gruzija je nezgodan protivnik, osvojili su manje bodova nego što su zaslužili. Na nama je da pokažemo da smo kvalitetnija ekipa od njih", rekao je Gaćinović.

Srbija posle četiri utakmice u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zauzima drugo mesto sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske, dok je Gruzija peta sa dva.

Utakmica izmedju Gruzija i Srbije igraće se u petak u Tbilisiju od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markocc
Monday, 20.03.2017
17:25

Da i ja malo budem selektor... Trebamo promijeniti formaciju i igrati sa Maticem na zadnjem veznom. Desno i lijevo od njega u veznom redu Nemanja Maksimovic i Sergej. Stablizovati stoperski par i golmana. Al dobro dok imamo rezultate ne treba prigovarati Muslinu.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
16:56

Zivkovic umesto Tosica, Sulejmani umesto Markovica, neko vec umesto Milivojevica, Maksimovic umesto Radoje ili Fejse (ne treba nam toliko zadnjih veznih kako god da igramo, previse ih je tu), Ljajic umesto Gudelja, Milinkovic-Savic umesto Stojiljkovica (previse spiceva)- 11-12 OUT, 11-12 IN.

avatar
Markocc
Monday, 20.03.2017
16:55

Ako bjezimo od uloge favorita protiv Gruzije, ona protiv npr Njemacke ili Francuske ne bi trebali ni igrati nikad. Svakako da nemamo rezultate da se smatramo favoritima protiv solidnih reprezentacija (o dobrim i vrhunskim da ne pricamo) ali Gruzija...

avatar
Monday, 20.03.2017
18:05

ee too! sa ovakvim stavom nikad i nećemo otići na neko takmičenje dok ne prošire format takmičenja. za belgijance na ovakvoj utakmici sve ispod 3:0 je loše a mi im prepuštamo ulogu favorita

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
16:53

Manojlovic umesto Stojkovica, Dmitrovic umesto Jovanovica, Basta umesto Rukavine, Milenkovic umesto Vukovica, Nastasic umesto Mitrovica, Antonov umesto Kolarova- 1.

avatar
Klop&theKop
Monday, 20.03.2017
16:50

Koja razlika izmedju ovog sastava i onog iz 2010 protiv nemacke: stojkovic, kolarov, subotic, vidic, ivanovic, stankovic, kuzmanovic, krasic, ninkovic, jovanovic, zigic. Svi bili u top formi.

avatar
Monday, 20.03.2017
16:48

kako me nervira to što bežimo od uloge favorita i tako previše uvažavamo gruziju,farska ostrva,severnu irsku... to nema nigde na svetu, imamo odličan sastav a plašimo se malih ekipa. Kad bi španci,belgijanci, nemci prepustili ulogu favorita gruziji?!

avatar
Joey Barton
Monday, 20.03.2017
16:59

S. Irska je igrala na EP pa ti vidi ko je mali.

avatar
Monday, 20.03.2017
18:02

pa da mi nemamo ovakav kukavicki stav igrali bi mi na EP

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.03.2017
16:38

Rajkovic- Ivanovic, Maksimovic, Spajic, Obradovic- Radoja, Matic- Gacinovic, Tadic, Kostic- Mitrovic. Stojkovic, Rukavina ili Kolarov, Vukovic, Fejsa (Milivojevic), Gudelj, Tosic ili Markovic, Djurdjevic. Zapravo ce biti svi ovi plus treci golman i Stojiljkovic:-) (mislim na sve te u zagradi, naravski), izvisice samo berac ruznih krpa sa dronova:-)