Bambi za "Sportske" o najnovijoj povredi, kakav priželjkuje žreb, ali i za koga navija večeras!

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.12.2017.
17:01
Izvor: Sportske.net

Za razgovor sa Zoranom Tošićem Bambijem imali smo i više od jednog povoda, tu je nova povreda, plasman u narednu rundu LE, susret bivših klubova, kao i dolazak jednog od njih u prestonicu Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Zoran Tošić Bambi je opravdao reči sportskog direktora Ivice Ilieva kada ga je doveo letos da je to "najviše što može da uradi na svojoj funkciji, jer veće ime ne može da stigne u Humsku".

Bambi je i pored kratke pauze, problema sa povredom, stigao da postigne šest pogodak u prvenstvu, pokaže da još kako pred njim ima godina vrhunskog fudbala i da je pravo pojačanje svog Partizana u koji se vratio posle nepunih devet godina.

Za Grobare je u ovom trenutku najvažnije da li će biti spreman za finiš sezone, meč u Kijevu i za "večiti derbi" naredne nedelje, pošto je derbi sa Vojvodinom napustio zbog bola u listu.

"Imao sam tu povredu pre dva meseca, taj list me je mučio, a posle toga sam menjao razne podloge na kojima smo igrali, u različitim uslovima, sneg, veštačka trava, kiša, pa mi se mišić malo upalio na tom istom mestu. Još uvek ne znamo da li ću igrati u Kijevu, ostalo je još dva dana do utakmice. Treniraću,  pratiću situaciju sa lekarskim timom pa ćemo zajedno doneti odluku. Znam da ću igrati ukoliko budem potpuno spreman", rekao je Bambi za početak.

Bez obzira na ishod meča u Kijevu, Partizan je obezbedio plasman u narednu rundu posle 13 godina. Koliko je važan plasman u grupi, sa prvog ili drugog mesta?

"Primaran cilj je ostvaren, a to je proleće u Evropi i zbog toga sam se i vratio u Humsku. Moje lično mišljenje je da nema velike razlike da li smo prvi ili drugi, jer ne mora da znači da ćemo kao prvi dobiti lakšeg rivala. Ja bih prvenstveno voleo da ostvarimo pobedu u Kijevu. Dinamo ima veoma bitne utakmice u ligi, tako da možda i zbog svega toga i mi imamo svoju šansu."

Zoran Tosic

Žreb za narednu fazu na programu je u petak, a da li je za klub bolje da dobije nekog lakšeg rivala sa kojim može da se bori za osminu finala ili da Humska ugosti nekog evropskog velikana?

"I jedna i druga opcija imaju svoje prednosti i mane. Naravno, u interesu svih nas je da se dogura što dalje pa bi na papiru lakši protivnik bio interesatniji, jer bismo se borili za još jedan korak. Međutim, ukoliko dođe i neki veliki evropski velikan, neće nikom teško pasti da prikažemo evropski Partizan u pravom svetlu. A ko može da nas otpiše i ako budemo totalni autsajderi, istorija je pokazala da Partizan može da se nosi sa svima."

Večeras je na programu još jedan zanimljiv duel za Vas, a to je susret bivših klubova Mančester junajteda i CSKA iz Moskve u odlučujućem meču za narednu rundu. Na čijoj strani su Bambijeve simpatije?

"Kad god mi obaveze dozvljavaju, pratim utakmice bivših klubova. Drago mi je da je CSKA tu gde jeste, da se bori za proleće u Ligi šampiona. Voleo bih da Moskovljani budu drugoplasirana ekipa, odnosno da prođu uz Junajted. Navijaću za CSKA pošto je to ipak moj klub koji mi je dao punu fudbalsku afirmiaciju. Uz Partizan, to je klub koji je poseban u mom srcu."

Koliko ste često u kontaktu sa bivšim saigračima iz Moskve, ima li nade za čudo na "Teatru snova"?

"U kontaktu sam sa igračima, članovima stručnog štaba, sa svima sam ostao u dobrim odnosima. Vidim da su večeras dosta oslabljeni, pošto imaju dosta suspendovanih i povređenih. Nema dugačku klupu, nijedan Bereztuski ne igra večeras, kao ni Selnikov. Mlađi će dobiti šansu. Jedan od tih mlađih je dao gol, Kučajev, za 4:1 u prošlom kolu. Ipak, s druge strane je jedan moćan tim Junajteda i neće biti lako."

Zoran Tosic

Kada je u pitanju Vaš drugi bivši klub,iz kog ste upravo prešli u CSKA, velika je razlika između onog Junajteda, koji je bio aktuelni prvak Evrope kada ste iz Partizana prešli na Old Traford. Ovaj danas je u Ligu šampiona stigao tek kao prvak Lige Evrope, odnosno nije bio među pet u Premijer ligi.

"Ja sam prešao kada su bili aktuelni prvaci i te godine smo igrali opet finale Lige šampiona. Više puta sam govorio da nije bilo realno da budem tada u timu. Taj Mančester je bio možda i najjači u svojoj istoriji. Da me ne shvate ljudi pogrešno, kada pomeneš bilo kog igrača iz tog doba, shvatiš šta su sve uradili za Junajted. Nevil, Skols, Gigs, Vidić, Ferdinand, Evra, Runi, Ronaldo, svaki od njih ima po 300 utakmica za Junajted.Biti čkan te ekipe bilo je ogromno iskustvo za mene. Tih godinu dana su zlatnih godinu dana za moj razvitak." 

Tosic Bambi

Onaj Junajted je bio prvak Evrope i Engleske, koliko može ovaj sada sa Murinjom u tekućoj sezoni?

"Junajted svake godine pretenduje na visoka mesta, ali s obzirom na konkurenciju koja je u Premijer ligi, biće jako teško. Siti je veoma jak, igraju fenomenalno, pored Pari sen Žermena nabolji fudbal u Evropi. Pogledajte, Siti već sada, posle 15 kola ima osam bodova prednosti, ali to može da se stigne. U Mančesteru će stići titula na proleće, a ja se nadam u onaj crveni deo grada. Liga šampiona je nepredvidiva i tu se retko ko usuđuje da prognozira. Tu su uvek Real i Barsa, koja iako je kao slabija, neubedljiva, melje sve pred sobom. PSŽ je moćan, Siti sve bolji sa Pepom, a gde su još i Bajern, Junajted... Biće jako zanimljiva sezona."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke