''Bambi'' potpuno otvoreno sa ruskim novinarima - Koje je ponude imao, šta mu je Fergi predviđao?

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.02.2018.
17:24
Izvor: Sportske.net

Zoran Tošić je ovih dana veoma interesantan sagovornik ruskim novinarima. Iskoristili su priliku da, osim o dvomeču CSKA - Crvena zvezda, sa njim razgovaraju i o Partizanu, Mančester junajtedu, brojnim ponudama...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Šta je Zoran Tošić rekao ruskim novinarima o sutrašnjem duelu u Moskvi mogli ste još jutros da čitate OVDE, ali popularni ''Bambi'' se dotakao i brojnih drugih tema u intervjuu za ''sovsport.ru''.

Novinare pomenutog portala zanimalo je i zbog čega se Tošić odlučio da prošlog leta potpiše ugovor sa Partizanom, iako je imao i brojne druge ponude.

''Imao sam mnogo ponuda, ali želeo sam da se vratim u moj klub, da pomognem da dostigne neki viši nivo. Kada sam razgovarao sa sportskim direktorom Partizana, predočio mi je velike planove i meni se to dopalo.

Zašto da i ja ne učestvujem, zapitao sam se. Da, mnogi igrači se vraćaju u poznim godinama u svoje nekadašnje klubove da tu završe karijere. Ali, ja sam izabrao nešto drugačiji put",
istakao je Tošić.

Usledilo je pitanje i odakle je još imao ponuda.

''Bilo je ponuda iz Turske, Emirata, bilo je i ponuda iz nekih drugih klubova iz ruske Premijer lige... Ali, ne žalim, Partizan je odlično mesto za realizaciju mojih ambicija'', objašnjava Tošić, ali i dodaje da nije ljut na čelnike CSKA što mu nisu ponudili nastavak saradnje.

"Negde sam pročitao da sam, navodno, tražio enormno visoku platu. Nije tačno! Bio sam spreman da nastavim da igram pod istim uslovima kao i do tada. Ali, klub nije mogao ni toliko da mi plati. I nije mi ponuđeno da produžim ugovor.

Ne mislim da se CSKA poneo nepošteno. Nije tajna da klub ima finansijskih problema. Zašto bi onda nešto obećavali što ne mogu da ispune? Da mi je ponuđen novi ugovor, svakako je da bih pristao",
konstatuje Tošić.

Svoj prvi inostrani angažman imao je u Mančester junajtedu, ali tamo nije uspeo da se nametne, pa je najpre usledila pozajmica u Keln, a onda i prelazak u moskovski CSKA, gde je proveo sedam godina.

''Engleska Premijer liga je nekoliko klasa iznad srpskog prvenstva. U to vreme Junajted je bio prvi favorit za titulu u PL, izgubio je od Barselone u finalu Lige šampiona. Bilo je gotovo nerealno da zauzmem mesto u timu, pa sam pozajmljen Kelnu. Mogao sam posle toga da se vratim u Mančester, ali sam se odlučio za prelazak u CSKA'', ističe Tošić.

Posebno s osvrnuo i na rad sa Aleksom Fergusonom.

Beta/AP Photo/Jon Super
Britain Soccer Premier League

''Ser Aleks je otvorena osoba. Komunicira sa svim igračima, pokušavajući da stekne poverenje u njih. I među nama se razvijala takva komunikacija. Ferguson mi je rekao da je preda mnom mnogo utakmica u Mančester junajtedu, ali to je bilo pre mog odlaska u Keln...'', podseća Tošić.

Ono što Tošića čeka već za dva dana, jeste revanš meč sa Partizanom protiv Viktorije u Plzenju.

''Šteta je što nismo sačuvali prednost od 1:0. Sa tom prednošću bilo bi lakše. Ustvari, tako je i trebalo da bude, na kraju smo primili gol iz ofsajd pozicije... Probaćemo da učinimo sve da uspemo. Ovaj tim Partizana ima karakter, verujem da su nam dobre šanse'', zaključio je Tošić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke