''Bambi'' nema dilemu - Partizan bi trebalo da se ugleda na ova dva evropska kluba!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.11.2018.
13:10
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

Ima i konkretan razlog za takav stav.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Zoran ''Bambi'' Tošić se proteklog vikenda u utakmici protiv Dinama iz Vranja (6:0) vratio na teren posle duge pauze zbog povrede i odmah pokazao koliko znači za igru Partizana.

Povratak je obeležio asistencijom Rikardu Gomešu, a ono pravo od njega tek se očekuje u nastavku sezone.

Tošić je juče govorio za ''Partizanov vesnik'' i tom prilikom se, zajedno sa autorom poznate emisije Željkom Pantićem, između ostalog, prisetio i prošle jeseni, kada je Partizan uspeo da se plasira u evropsko proleće, prvi put posle 13 godina.

Sada sve dodatno dobija na težini, jer su prošlogodišnji rivali Partizana iz Lige Evrope, Plzen i Jang bojs ove jeseni u Ligi šampiona, a Plzen je u petom kolu elitnog evropskog takmičenja savladao CSKA u gostima sa 2:1.

I upravo su Plzen i CSKA u Tošićevom fokusu, kao klubovi na koje bi Partizan, po njegovom mišljenju, trebalo da se ugleda.

''Imali smo vrhunsku, odličnu ekipu, igrače koji su bili u dobroj formi, svako je mogao da iskoči u prvi plan, da napravi korist za ekipu. A taj Plzen ili CSKA, baš sam se podsetio, sa CSKA sam igrao protiv Plzena pre pet-šest godina i mislim da i sada Plzen ima 80 posto tadašnje ekipe i danas.

CSKA je do juče imao tu istu ekipu, ali sada je došlo do smene generacija. To su ekipe koje godinama drže kostur ekipe na okupu, rade ozbiljno, znaju svoj cilj i mislim da su to ekipe na koje Partizan treba da se ugleda.

Znam da je jako teško, jer Partizan živi od prodaje igrača. Dok se to ne promeni, ne možemo da očekujemo nešto više'', zaključio je Tošić.

Potom je prokomentarisao aktuelni sastav Partizana i mlađim saigračima poslao jasnu poruku šta zapravo zahteva crno-beli dres.

''Ima mnogo momaka koji su dobili šansu da zaigraju. Moramo da se podignemo na viši nivo, da budeo gladniji pobeda, gladniji trofeja. Karijera ne traje dugo, svaka sezona je podjednako bitka.

Moramo da shvatimo sve mnogo ozbiljnije. Nije dovoljno biti u Partizanu samo da bi rekao da si u Partizanu, svako mora da bude gladan pobeda i to je jedini način da se i posle Partizana napravi velika karijera'', izjavio je Tošić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 29.11.2018
17:27

U pravu si i zato UPRAVA NAPOLJE!

avatar
Südkurve München
Thursday, 29.11.2018
15:00

Hoce li biti Specijal Partizanovog Visnika o najvecem imenu srpskog fudbala u 21. stoljecu, o najvecem treneru u Srbiji u 21. stoljecu, kao i o madjiji koja je vratila 70% duga ????

avatar
Marco Popovich
Thursday, 29.11.2018
17:31

sta si hteo tacno da kazes? :D

avatar
Südkurve München
Thursday, 29.11.2018
21:48

Znas jako dobro