Bajko otvorio dušu u novoj ulozi: "Ovako nije bilo kada sam ja bio klinac"

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.02.2018.
21:54
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Popularni Bajko oduševljen na novom zadatku.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Bivši prvotimac veliki ljubimac navijača crveno-belih Boban Bajković od nedavno je postao jedan od trenera golmana u omladinskoj ekipi Crvene zvezde.

On je za sajt kluba govorio o prvim utiscima u svojoj novoj ulozi na stadionu "Rajko Mitić".

"Od četrnaeste godine sam u Zvezdi i ovo mi nije ništa novo i strano. Ceo život sam se u ovom klubu osećao lepo, tako je i sada. Jedino što je novo je posao, ali i to mi je sve poznato. Ono što sam ja radio kroz karijeru radim i sad sa ovim momcima. Naravno, potrebno mi je iskustvo, opet počinjem od nule, kao i kad sam ovde dolazio kao talentovano dete. Ali puno mi je srce i presrećan sam što sam ovde i u ovoj ulozi. Sa familijom sam u Beogradu, radim u klubu koji volim i šta mogu više da tražim", počeo je Bajković priču za klupski sajt.

Zamenio je glavni pomoćni teren iza severne tribine ovim iza juga, ali kako ističe nema tu velike razlike, a i razdaljina između dve kapije je samo 100 metara. Naravno i njemu je drago što Zvezdina deca imaju ovakve uslove za rad:

"Ja sam oduševljen. Ovako nije bilo kad sam ja bio klinac. Vidi se da se ulaže u omladinski pogon, nisam mogao da verujem da su tereni i sve što ih prati ovako napravljeni. Sećam se kako je sve ovo izgledalo kad sam odlazio iz Zvezde za Belgiju, prepuno rupa i nemoguće za igru. Ali sada je sve savršeno, kako ovde ali tako i tamo gde trenira prvi tim", kaže Bajko i dodaje:

"Upoznao sam se sa Omladinskom školom i odmah sam video da smo u svim generacijama završili kao prvi na kraju jesenjeg dela prvenstva. Tako i mora da bude. Zvezda je u Srbiji uvek broj jedan, od prvog tima pa do onih najmlađih".

Bajkovic


Kada se priča sa Bobanom neizbežna tema je i Robert Prosinečki, trener koji mu je pružio šansu među stativama prvog tima. Neke stvari koje su tada radili zajedno i dalje su prisutne u njegovom životu:

"Dok smo bili u Zvezdi, Robi i ja smo imali taj običaj da rano ujutru pre treninga idemo na kafu, a zatim smo to nastavili i u Azerbejdžanu. I danas se držim tog ritma, samo što sada imam i obavezu da vodim dete u vrtić. Nikad nisam spavao puno, meni je 5 sati sna idealna mera. Prosinečki mi je prvi čestitao na novom poslu i svakodnevno se čujemo. Trenutno je u SAD gde ga čekaju prijateljske utakmice, a rekao mi je da mu je mnogo drago zbog mene. Ko zna, možda nekad ponovo budemo sarađivali, a ovoga puta kao dva trenera. Ali sada gledam samo na Zvezdu gde se osećam presrećno", kaže Bajković.


Prosinecki

On je samo jedan od bivših fudbalera Zvezde koji su nakon igračke karijere započeli onu trenersku u omladinskoj školi.

"Niko nije zaboravljen kada je završio karijeru i tako i treba da se radi. Neko ko je ostavio veliki utisak kao igrač normalno je da nastavi da radi u Zvezdi na ovaj način. Svi mi koji volimo ovaj klub, koji smo srcem i dušom uz njega uvek možemo da pomognemo"
, ističe Bajko.

Ljubav prema Zvezdi je velika, pa je pogled ka prvom timu i onome što ih očekuje uvek tu:

"Kako seniorski tim diše, tako dišemo i mi svi ostali u klubu. Sledi ta utakmica protiv CSKA i mislim da su šanse 50:50, mislim da možemo da prođemo dalje. Pokazali smo snagu kroz ovaj prvi ciklus evropskih utakmica, a sada možemo da vidimo da ruska ekipa na pripremama ne pokazuje ništa čega bi trebalo da se plašimo. Nisu bauk", poručuje za kraj Bajković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke