Bačka pisala Partizanu i Javoru, traži zamenu domaćinstva

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.06.2016.
17:48
Izvor: Sportske.net, fkbacka.com

Debitant u Superligi Srbije uputio je u petak zvanične dopise FK Partizan, FK Javor Matis i Zajednici superligaša kako bi mu bilo omogućena zamena domaćinstva u prva dva kola.

fkbacka.com
fkbacka.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Bačka uputio je u petak zvanične dopise na adrese Zajednice klubova Superlige Srbije, direktoru takmičenja, FK Partizan i FK Javor Matis sa molbom da se novajliji u ligi omogući zamena domaćinstva u prva dva kola.

Debitant u fudbalskoj "eliti" Srbije predočio je u dopisu da radovi na izgradnji reflektora na stadionu "Slavko Maletin Vava" neće biti završeni do početka nove sezone, što znači da bi prve dve utakmice kao domaćin Bačka morala da igra na neutralnom terenu.

Zbog toga su Partizanu i Javor Matisu ponuđene zamene domaćinstva što znači da bi crno-beli u prvom kolu ugostili Bačku u Humskoj, dok bi ivanjičani takođe bili domaćini novajliji u Superligi ali u drugom kolu.

"Nadamo se da će naš predlog naići na razumevanje i da će biti usvojen, jer smo mišljenja da ne treba da budemo kažnjeni igranjem na neutralnom terenu zbog reflektora koji do tada po svemu sudeći neće biti završeni" navodi se na sajtu FK Bačka.

Reflektori
Foto: fkbacka.com

Superligaš iz Bačke Palanke počeo je radove na postavljanju reflektora 15. juna, a prva faza obuhvata iskopavanje, armiranje i betoniranje stopa.

Druga faza je postavljanje stubova za reflektore i treća faza je povezivanje strujnih kablova sa trafoom i reflektorima na stubovima, ali očito ti radovi ne mogu da budu završeni do 23. jula kada počinje nova sezona.

Kalendarom takmičenja koji je Zajednica superligaša usvojila tokom nedelje planirano je da Bačka u prvom i drugom kolu ugosti Partizan i Javor Matis na stadionu "Slavko Maletin Vava" pa ostaje da se vidi hoće li finalisti Kupa Srbije izaći u susret novajliji u ligi i prihvatiti zamenu domaćinstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 17.06.2016
17:50

Nemojte to prihvatiti, nama ne odgovara da njima gostujemo na prolece! Ko im je kriv!