Babović: "Grobarima dugujemo pobedu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.09.2015.
11:33
Izvor: Sportske.net

Zamenik kapitena fudbalskog kluba Partizan Stefan Babović nada se da će ekipa u predstojećem duelu sa AZ Alkmarom popraviti utisak sa 149. "večitog derbija" i da će se odužiti "Grobarima" za poraz koji je doživljen na "Marakani".

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Eliminacija u plej-of fazi Lige šampiona a potom i poraz u 149. "večitom derbiju" uticali su na atmosferu u Humskoj gde se ovih dana govori i o smeni trenera.

Ekipu već u četvrtak očekuje novi težak test protiv AZ Alkmara u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope, što će ujedno biti prilika da se popravi utisak koji je ostavljen u 149. "večitom derbiju".

"Ostali smo nedorečeni u minulom večitom derbiju, taj utisak drži sve nas, verujem i dobar deo navijača i dužni smo da im se odužimo boljom igrom, zalaganjem i, nadam se, pobedom" kaže za "Sport" Stefan Babović.

Crno-beli u četvrtak počinju svoje sedmo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, a protivnik će im biti verovatno najslabija ekipa od sve tri protiv kojih će igrati u narednim mesecima.

"Utakmica sa AZ Alkmarom nam dolazi u zao čas, ali, kako naš narod kaže: 'Na muci se poznaju junaci'. Koliko god bilo teško, moramo da potisnemo minula dešavanja iz misli i usredsredimo se na Ligu Evrope, jer smo se za to spremali i borili tokom celog leta" dodaje Babović.

Partizan je poslednji put prezimio u Evropi u sezoni 2004/2005 a "Grobari" su se nadali da bi taj uspeh mogao da bude ponovljen, premda je poraz u "večitom derbiju" pokvario raspoloženje svima u klubu i oko kluba.

"Uspeli smo da se plasiramo u Ligu Evrope i red je da pokažemo da to nije bilo slučajno, već da ovaj tim Partizana ima kvalitet, iako smo u promenljivom periodu" zaključak je Stefana Babovića.

Utakmica prvog kola grupne faze Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara zakazana je za četvrtak od 21.05 i biće odigrana na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mileta
Wednesday, 16.09.2015
16:01

Dugujes ti nama Babovicu da te vise ne gledamo u dresu Partizana.

avatar
ludikure
Wednesday, 16.09.2015
14:06

babovicu prestani da dajes intervjue i nauci da dajes loptu brze i u napred

avatar
BianconerooNS
Wednesday, 16.09.2015
12:25

Ti si druze duzan da odes iz kluba pod hitno !!!!

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Wednesday, 16.09.2015
11:55

Jako bih voleo kad bismo mogli da (konacno) ostvarimo pobedu ili dve, ali ovaj tim nije za neku ozbiljniju ulogu u Ligi Evrope, ni u grupnoj fazi ne mozemo da racunamo na mnogo bodova, a kamoli na nesto vise od toga...