AZ će večeras biti jači nego u Humskoj, ovaj momak će imati mnogo veću minutažu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.11.2019.
10:28
Izvor: Sportske.net

To znači, mnogo veće iskušenje za odbranu Partizana.

EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Povezane vesti

Ekipa Partizana večeras od 18:55h u Hagu bije najvažniju bitku za plasman u ''evropsko proleće'' u Ligi Evrope.

Zahuktali AZ Alkmar igra zastrašujuće u poslednjih par meseci, ne samo da ne znaju za remi ili poraz, nego ne primaju ni golove, a pobede su im po pravilu ubedljive - od 3:0, do 6:0.

Ipak, Partizan je ove sezone već odmerio snage sa njima, u Humskoj je bilo nerešeno 2:2, a crno-beli su bili mnogo bliži pobedi u tom meču.

Ali, postoji i jedna bitna ''začkoljica'', a to je da je AZ Alkmar u Beogradu veliki deo meča odigrao sa fudbalerom manje na terenu.

Podsetimo, desni bek Svenson je tada isključen u 27.minutu zbog prekršaja nad Asanom, a pri vođstvu AZ-a od 1:0.

Odmah posle tog isključenja, trener Slot je odlučio da iz igre izvede krilnog napadača, Marokanca Idrisija i time značajno otupio oštricu napada svog tima.

Partizan je potom preko Natha okrenuo na 2:1, imao još prilika da reši meč, ali umesto toga, crno-beli su u drugom poluvremenu naivno dozvolili kontru rivala, koju je Boadu pretvorio u konačnih 2:2.

Dakle, večeras će napad AZ-a ponovo biti u kompletnom sastavu, a uz sjajne Stengsa i Boadua, sada će i Idrisi imati mnogo veću minutažu.

Ovaj trio ove sezone fenomenalno deluje, uostalom kada su zajedno bili na terenu i u Beogradu, Stengs je postigao vodeći gol za njih.

Nema sumnje, veliko iskušenje je večeras za Partizan, ali nadamo se da će i AZ jednom imati slab dan. Možda bašprotiv crno-belih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke