Austrijski crno-beli u službi Partizana!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 30.05.2019.
19:18
Izvor: Sportske.net

Arsenal je podbacio, ali su zato austrijski crno-beli danas poslali dobar signal u Humsku.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Konačan ishod finala Lige Evrope pokvario je raspoloženje navijačima Partizana koji su se nadali da će Arsenal "učiniti" crno-belima.

Londonski crveno-beli su podbacili, ostali bez plasmana u Ligu šampiona, a to znači da će naredne sezone igrati grupnu fazu Lige Evrope i da je praška Sparta ostala u kvalifikacijama.

Pisali smo juče šta to znači za Partizan, a u tekstu koji ste mogli da pročitate OVDE pomenuto je šta sve treba da se ostvari da bi beogradski crno-beli bili povlašćeni na žrebu za plej-of.

Jedna od navedenih stavki bio je i plej-of za izlazak u Ligu Evrope koji se igra u austrijskoj Bundesligi. Rapid iz Beča i Šturm iz Graca odigraće dve utakmice nakon čega će se znati ko je peti predstavnik Austrije u Evropi.

Partizan u pomenutom plej-ofu navija za Šturm iz Graca jer austrijski crno-beli zauzimaju 169. mesto na UEFA rang listi sa 6.250 bodova. Rapid je bolje rangiran od Partizana, zauzima 64. mesto sa 23.500 bodova i zbog toga je važno da klub iz Beča ostane bez Evrope.

Danas je na programu bila prva utakmica u Beču. Šturm je slavio kao gost rezultatom 2:1 (0:0) posle preokreta. Švab je doveo Rapid u vođstvo u 60. minutu, ali je u poslednjih dvadeset Šturm preokrenuo golom Jančera iz penala i autogolom Lea Greimla.

Revanš je na programu 2. juna u Gracu i ukoliko Šturm odbrani stečenu prednost Partizanu će gotovo garantovano pripasti mesto u grupi povlašćenih klubova na žrebu za plej-of.

Da ponovimo još jednom, Partizan prvo mora da bude bolji od rivala u drugom i trećem kolu, a više o tome ko su potencijalne "mine" u ta dva kola mogli ste da čitate OVDE!

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za 19. jun.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Thursday, 30.05.2019
19:38

Znaci ako Sturm pobedi,Partizan ce biti do kraja kvalifikacija za le u grupi povlascenih ? Ako je tako onda Partizan ovo mora da iskoristi,ajde pa i ove godine 2 kluba u Evropi..

avatar
RIP KOBE
Friday, 31.05.2019
21:05

ipak zavisi isto od toga da li ce izbaciti uefa ekipe iz belgije i turkse ako se to desi dve ekipe preskacu nas na listi.

avatar
Damir111
Thursday, 30.05.2019
19:21