Atmosfera u reprezentaciji Srbije je - fenomenalna?

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.10.2018.
18:37
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Dešavanja oko nacionalnog tima neće uticati na ''Orlove'' u predstojećim utakmicama protiv Crne Gore i Rumunije?

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Posle sukoba, putem medija, Luke Milivojevića i Matije Nastasića sa selektorom Krstajićem uoči prošlomesečnog okupljanja našeg nacionalnog tima, danas nas je sve zbunila objava Nemanje Matića na Instagramu, ali može se zaključiti da je i on nečim veoma nezadovoljan.

Da li to ima veze sa reprezentacijom, ili ne, za sada je ostalo nejasno.

Informacije o svim ovim dešavanjima privukla su pažnju i u Crnoj Gori, pa su novinari ''Vijesti'', između ostalog, na tu temu upitali potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Sava Miloševića.

On uverava da je u našem timu sve u najboljem redu.

''Ne bih se bavio time. I igrači koji su 'sporni', koji su u poslednje vreme pričali o nekim stvarima, i izražavali ljutnju, sami su isticali da je atmosfera u ekipi fenomenalna. I budite sigurni da je tako'', ističe Milošević.

On je takođe naglasio da je jedan od najvažnijih ciljeva reprezentacije Srbije u Ligi nacija da se što veća prilika ukaže mladim igračima.

''Mislim da bi Ligu nacija trebalo da iskoristimo da uvedemo mlade momke u prvi tim, u ovom periodu tranzicije, ne podmlađivanja, jer taj termim ne volim.

Imamo potrebu za mlađim igračima, a i ne vidim zašto fudbalere koji su u mlađim selekcijama pokazali da su u vrhu svetskog i evropskog ne bismo promovisali u članove A reprezentacije, a zatim i probali da napravimo rezultat. Sada je fokus na mladim momcima i stvaranju homogenog tima, koji bi nam u budućnosti doneo mnogo radosti'', objašnjava Milošević.

Govoreći o reprezentaciji Crne Gore, prisetio se i vremena kada je i sam bio deo stručnog štaba njihovog nacionalnog tima. Od igrača izdvojio je Stevana Jovetića, a o selektoru Ljubiši Tumbakoviću ima sam o reči hvale.

''Više puta sam rekao da je Tumbaković i meni i mnogim drugim igračima fudbalski otac. On to zaista jeste u svakom smislu - i pedagoški, i stručno, i ljudski. On je bio naša zvezda vodilja, i danas je.

Sigurno sam i subjektivan, ali mislim da nema dileme da je jedan od najboljih trenera na ovim prostorima. To dokazuje već 15 -20 godina. I od Crne Gore je napravio respektabilan i takmičarski tim, koji se ne plaši nikoga'', istakao je Milošević.

Na kraju, uputio je poruku svima koji će u četvrtak doći na stadion da gledaju duel Crne Gore i Srbije.

''Uživajte u meču, neka pobedi bolji''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 10.10.2018
00:18

Ako je sad fenomenalna, kako tek izgleda kad je losa? Nema nama spasa, a mozda cemo i propasti...