Astana u Beogradu merka pojačanja iz Partizana i Zvezde?

Autor: Beta Beta
sreda 11.12.2019.
21:10
Izvor: Beta

Trener fudbalera Astane Roman Grigorčuk rekao je danas da će u predstojećoj utakmici grupne faze Lige Evropa protiv Partizana oba tima dati sve od sebe da ostvare povoljan rezultat i dođu do novih bodova.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Astana će sutra gostovati Partizanu u poslednjem, šestom kolu grupne faze Lige Evrope.

"Potrudićemo se da damo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat protiv Partizana. Znamo da se i naši protivnici isto tako spremaju i sigurno će ovo biti zanimljiva utakmica za sve navijače", rekao je Grigorčuk na konferenciji za medije u Beogradu.

Utakmica nema rezultatski značaj pošto obe ekipe nemaju šanse za dalji plasman.

Sa prvim timom Astane je doputovalo i pet mladih fudbalera, ali je trener kazahstanskog kluba istakao da to nije garancija da će dobiti minutažu.

"Kao što je bilo i u poslednjoj utakmici koju smo igrali kod kuće, na klupi će biti mladi igrači, videćemo da li će dobiti priliku da igraju", kazao je trener Astane.

Kazahstanski klub stigao je u Srbiju pre nedelju dana.

"Ništa nam nije smetalo ovde, nema razloga za umor i neke probleme, imali smo sjajne uslove za trening. Sve je bilo odlično. Pružićemo svoj maksimum, to je sigurno", rekao je Grigorčuk.

Na pitanje novinara da li ima u planu da angažuje nekog fudbalera Partizana ili Crvene zvezde, Grigorčuk je odgovorio da to za sada ne može da otkrije.

"Dosta sam radio sa fudbalerima sa ovih prostora, to su sjajni igrači i divni ljudi. Ali, kada su u pitanju transferi, za sada ne mogu ništa da kažem", rekao je Grigorčuk.

Kapiten Astane Nenad Erić izrazio je zadovoljstvo povratkom u Srbiju i naglasio da će on i njegovi saigrači uživati u atmosferi.

"Meni je veoma drago što sam došao na stadion Partizana jer dugo nisam bio ovde. Čeka nas teška utakmica, Partizan je dobra ekipa, sa dobrim fudbalerima i trenerom. Spremamo se da odigramo maksimalno kvalitetno i da obradujemo naše navijače. Moramo da probamo da odigramo dobro i da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Erić.

Na pitanje kakav je osećaj igrati u svojoj matičnoj zemlji, Erić je rekao da će ovo za njega biti poseban meč.

"Veoma je prijatno biti ovde, pogotovo pred tako dobrim navijačima. Siguran sam da će biti lepa atmosfera, i za mene će biti lep osećaj. Za svaku utakmicu se spremam isto, bez obzira na to protiv kog kluba igram i u koju zemlju dolazim", kazao je.

On je dodao da će, iako je utakmica bez rezultatskog značaja, oba tima učiniti sve da ostvare pobedu.

"Naravno da bi bilo sjajano da nas dočeka pun stadion, ali koliko god da bude navijača, mi se isto spremamo. Ni mi ni Partizan nemamo šansu za prolaz dalje, ali siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da dođemo do novih bodova. Videćemo sutra na terenu", završio je.

Utakmica šestog kola Grupe L Lige Evropa izmedju Partizana i Astane igra se u četvrtak od 21.00 na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke