Asano se već ''oštri'' za ''večiti derbi'', otkrio i zašto je doveo kuvara: ''Važna je uravnoteženost''

Autor: Beta Beta
nedelja 11.08.2019.
14:50
Izvor: Beta

Novi fudbaler Partizana Takuma Asano u danas objavljenom opširnom intrevjuu za klupski sajt pričao je o ambicijama, "večitom" derbiju, ali i mnogim drugim stvarima.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

"Ovde su me svi veoma lepo dočekali i već na početku sam shvatio da se od mene puno očekuje, osećao sam odgovornost da tako i igram u ovom meču i sa te strane mi je drago što sam uspeo da postignem gol. Hteo sam još više da doprinesem meču i trudiću se da nastavim tako da igram", rekao je Asano za klupski sajt.

Japanac je pre desetak dana pojačao crno-bele, a svoj debi upisao je na meču kvalifikacija za Ligu Evropa protiv Malatije kada je i postigao gol u 89. minutu.

"Jedna od mojih želja, odnosno zadataka je da se za Partizan i Srbiju više pročuje u Japanu, jer kao što znate do sada to baš i nije slučaj. Slažem se moj angažman ovde može da bude povezan sa mojim angažmanom u reprezentaciji Japana, vrlo sam svestan da su te dve stvari povezane tako da i u tom smislu želim dam svoj maksimum i u Partizanu i u reprezentaciji", kazao je Asano.

On je kazao da mu je želja da postigne što više golova, kao i da svaki put pre meča ima ritual da se moli.

"Ako postignem 20, želja mi je da uvek stremim ka nekoj većoj cifri. Koliko god golova budem davao, trudiću se da opet radim na nekom svom poboljšanju. Budući da su me to mnogi pitali ja sam isto počeo da razmišljam o tome, tako da s obzirom da do sada nisam postigao dvocifren broj golova kao igrač, želeo bih da to bude barem 10 pa onda 20, 30, 40...", rekao je Japanac.

On je imao samo reči hvale za Partizan, kao i da ga raduje što se dobro razume sa Sejdubom Sumom.

"Moj stil igre je takav da najviše volim da budem u poziciji iz koje mogu da dam gol, stoga je jako bitno da u timu postoji igrač koji može da doda loptu. Moj zadatak je da prepoznam ko su takvi igrači, i mislim da je Suma upravo takav i u tom smislu mi odgovara", kazao je on.

Asano je rekao da su mu nadimak "jaguar" nadunuli novinari u Japanu, a da je potom jedan navijač Hirošime istakao transparent na kom je pisalo "Asano jaguar".

"Rekli su da je moj stil igre, da tako kažem, nalik jaguaru i onda je jedan od navijača Hirošime tokom jednog meča pokazao transparent na kom je pisalo 'Asano jaguar', a ja sam nakon toga posle svakog gola koji sam postigao, takoreći zauzimao 'pozu jaguara', to se postepeno ustalilo i od tada imam taj nadimak", rekao je Asano.

On se osvrnuo i na "večiti" derbi protiv Crvene zvezde.

"Čuo sam pre nego što sam došao i onda sam i sam gledao snimke nekih utakmica i bio sam zaista iznenađen koliko može da bude uzavrela ta atmosfera na derbijima, da čak bude i bukvalno 'plamena'. Što se mene tiče, želeo bih da što pre doprinesem nekoj od pobeda Partizana u derbiju", rekao je on.

Asano je ocenio da Partizan nije osigurao plasman u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evropa, iako je u prvom meču sa 3:1 pobedio Malatiju.

On je kazao da pre dolaska u Beograd nije znao ništa o Srbiji i srpskom fudbalu, kao i da mu je jedino Dragan Stojković "Piksi" bio poznat zbog popularnosti u Japanu.

"Imao sam priliku da nekoliko puta prošetam gradom, obalama reka i veoma mi se dopada atmosfera. Naročito zato što postoje građevine, zgrade koje reflektuju neku ovdašnju istoriju, a takvih građevina u Japanu nema i zbog toga mi se dopada ono što sam za sada video.

Beograd je za mene jedan poseban grad, deluje prijatno, ima puno kafića, restorana, ljudi sede opušteni i to mi se dopada", kazao je Japanac.

Asano je dodao da je u Beograd poveo ličnog kuvara, jer je u Japanu važno da postoji uravnoteženost između ishrane i profesionalnog sporta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 11.08.2019
19:33

Nije se čulo za partizan u Japanu,nemoguće pa oni najpoznatiji širom sveta,gde god odeš i pomeneš partizan odmah se svi klanjaju...

avatar
Dorotej
Sunday, 11.08.2019
16:39

Jel naoštrio samurajski mač za derbi? Da znamo "da begamo na vreme".:-). Ubiše s tim Japancem. Nema Sergeja i Kežmana, pa dobro dođe Japanac. Ako ih bude 2, tek ćemo da nagrabusimo. Treba na Partizanovom stadionu napraviti kiosk sa sušijem.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 11.08.2019
15:31

Dovedite i Hondu pa da zahvalimo Pixiju što je Japance naučio da igraju fudbal hahaha

avatar
ŠDanilo
Sunday, 11.08.2019
15:24

U paru sa Jojićem bi eksplodirao Partizan! Ljudi, dovedite Jojića dok još postoje ikakve šanse.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 11.08.2019
15:51

Partizanu treba centralni vezni, Jojić zbog preslabe odbrane ne može to da igra u evropskim utakmicama sigurno, a i u jačim u domaćim takmičenjima. Jojić je ofanzivni vezni i eventualno levo krilo, a na tim pozicijama Partizan ima Asana, Filipa Stevanovića, Sumu i Lazara Pavlovića što znači da bi jedino mogao da pojača konkurenciju za te dve pozicije, a ne i da pojača Partizanovih XI. Partizan čeka mnogo jače igrače za poziciju centralnog veznog od Jojića. Nemam ništa protiv da dođe, ali on bi realno samo pojačao roster.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 12.08.2019
23:03

Znam da takvog kao Jojića nemamo, a to me upravo i plaši hahaha...šalim se. Nemamo mi ni igrača kakav je Leonardo ili kakav je Honda pa je možda bolje pare čuvati za slične, a ne potrošiti na Jojića, Jojić ako bude slobodan dobrodošao je, isto važi i za Pantića.

avatar
ŠDanilo
Sunday, 11.08.2019
17:53

Moje mišljenje je da totalno grešiš u vezi pozicija koje Jojić sve može da pokrije, a mi takvog igrača nemamo. Čak je u svom timu višak i mogli bismo da ga kupimo-pozajmimo za male pare. Ponavljam: takvog igrača nemamo!

avatar
REVØLT
Sunday, 11.08.2019
16:08

Moze on i centralnog veznog da igra isto kao i desno krilo, gotovo identicne pozicije pokriva kao i Gacinovic, ali, nije to bas to za Evropu, to stoji.

avatar
REVØLT
Sunday, 11.08.2019
15:16

Plamena LOL Hoce li vise ta vest o Hondi?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 11.08.2019
15:36

Kako ti se čini ovaj igrač, nije mnogo brz, a ni hitar: https://www.youtube.com/watch?v=WNEBLZ1uFaI

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 12.08.2019
22:57

Honda je pritajeni tigar, skriveni zmaj, ima zmajevu kuglu u levici.

avatar
REVØLT
Sunday, 11.08.2019
16:11

Nije bas neki tehnicar, ali, dobar je na lopti :-D Samo da ne dodje da igra umesto Tosica jer me je to izludjivalo dok je bio kod nas Hahaha Vest - Adija - Rivaldo - Honda P.S. Obrati paznju na to sta pokazuje na (oko) 11:35, i on je isto neki "Jaguar" :-D

avatar
REVØLT
Sunday, 11.08.2019
16:08

Asano Nisan-o & Honda > Suzuki & Tojota :-D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 11.08.2019
15:00

Za nekog ko nikad u karijeri nije dao vise od 10 golova u sezoni, visoke ciljeve ima.

avatar
paok
Sunday, 11.08.2019
15:38

Zato ce dati vama nekoliko tek da prestanes da pises gluposti.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 11.08.2019
18:58

Pisacu sta god zelim, tebi u inat, nastavi da me pratis, fanu moj. :)