Asano objasnio u čemu je video Partizanov pomak u Subotici

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 08.11.2020.
15:32
Izvor: Sportske.net

Hitronogi fudbaler podsetio da su se u bliskoj prošlosti crno-beli retko vraćali posle ispuštenog vođstva.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Takuma Asano, strelac prvog gola u pobedi protivSpartaka u Subotici, istakao je da su crno-beli pokazali pomak uodnosu na neke ranije slične utakmice.

Crno-beli su na Gradskom stadionu na severu Bačke dozvolili rivaluda izjednači sredinom drugog poluvremena, ali to ih nijeobeshrabrilo kako je često bila praksa u prošlosti.

Asano je u izjavi za klupski sajt to elaborirao.

"Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Dodatni pritisak namstvara što zaostajemo na tabeli i što smo prosipali bodove nagostovanjima. Primetno je da smo počeli da vraćamo samopouzdanje,nastavljamo da igramo kako smo se dogovorili i ako primimo gol.Ranije smo uvek padali psihološki, iz straha da ne izgubimo,vezivale su nam se noge. Sada je vidan pomak, ali je potrebno vremeda još više uigramo i delujemo kao tim" - rekao je Japanac dannakon utakmice.

Osvrnuo se na detalj iz finiša meča kada je golman NemanjaStevanović odbranom sa penala sačuvao crno-belima teško stečenovođstvo.

"Stevanović je heroj, ali zasluga za pobedu ide svim momcima izrazloga koji sam pomenuo. Neca je bio odličan kod penala, mada suudarci sa bele tačke uvek lutrija. Stevanović uvek zbija šale, sanjim nikad nije dosadno, a uz to je sjajan golman, krasi ga velikosamopouzdanje" - rekao je Asano.

Bivši fudbaler Arsenala pohvalio je i Aleksandra Šćekića, strelcapobedonosnog gola protiv Spartaka.

"Sjajan momak i saigrač je Aleksandar Šćekić. Staložen, miran, uvek uskoči u pravom trenutku. Dao je sjajan gol koji je puno značio ekipi" - zaključio je Asano, koji će se u narednih desetak dana biti sa reprezentacijom Japana.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke