Asano izneo prve utiske o Partizanu i Srbiji, a onda progovorio o - Milanu Stankoviću!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 10. avgust 2019.

  • 23:41

  • Izvor: Sportske.net, novosti.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Šta ''grobari'' mogu da očekuju od njega u nastavku sezone, koliko golova?

Asano izneo prve utiske o Partizanu i Srbiji, a onda progovorio o - Milanu Stankoviću!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Ono što je Savo Milošević najavljivao na predstavljanju Takume Asana, Japanac je odmah pretvorio u delo, već na debiju protiv Malatije u četvrtak.

Ulaskom u drugom poluvremenu, Asano je značajno ubrzao igru Partizana, a sve je začinio golom i iznuđenim jedanaestercem u pobedi od 3:1.

Sjajno je dočekan od strane navijača, ali i svih u klubu, pa posle prvih nedelju dana u Srbiji Asano ima dosta razloga za zadovoljstvo.

Svoje prve utiske izneo je danas u razgovoru za ''Večernje novosti'', gde je priznao da je o Srbiji znao samo kroz ono što je Dragan Stojković Piksi postigao u Japanu.

''Iskreno, nisam znao ništa. Ni o Srbiji, ni o Partizanu, ni o fudbalu ovde. Smatram da je ovo izuzetna prilika za mene, da steknem iskustvo života u nepoznatoj zemlji, Beogradu.

Mnogo mi se dopada atmosfera u gradu. Posebno građevine koje reflektuju istoriju. Takvih nema u Japanu, što mi se sviđa i čini Beograd posebnim.

Dragan Stojković je izuzetno poznat u Japanu, igrao je tamo dok sam ja bio dete. Kasnije je postao trener, pa je Piksi jedino što sam znao o Srbiji do sada'', istakao je Asano.

Ističe odličan prijem na koji je naišao u novom klubu, a navijačima želi da se oduži što većim brojem golova.

''Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice.

Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30... Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega'', naglašava Asano.

Ono što ga takođe prati od samog dolaska u Partizan, jesu komentari da svojim fizičkim izgledom i frizurom podseća na ovdašnjeg pevača Milana Stankovića. Nije mogao da izbegne pitanje na tu temu...

''Nisam znao ništa o Stankoviću dok nisam došao. Frizure su nam slične. Ne bih rekao da ličimo, mislim da je on mnogo zgodniji od mene.

Volim da pevam, slušam japansku muziku. Znam i za tradiciju da se peva u Partizanu na 'prijemnom'. Saigrači su me već pitali kad ću da zapevam. Rekao sam im da me je sramota. Možda se dogodi u Kruševcu...'', zaključio je Asano.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari