As Mančester sitija pred duel sa Srbijom nahvalio Tadića: "Bio je jedan od najboljih na svetu!"

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.09.2019.
17:11
Izvor: Sportske.net

Fudbaler "Građana" i reprezentativac Portugalije govorio za medije pred važan duel sa "Orlovima" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

EPA-EFE/Andrzej Grygiel
EPA-EFE/Andrzej Grygiel

Povezane vesti

Sutra od 20:45h na stadionu "Rajko Mitić", reprezentacija Srbije će sa novim selektorom Ljubišom Tumbaković odigrati ključan meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Protivnik je aktuelni šampion "Starog kontinenta", selekcija Portugalije.

Prvi meč ova dva tima okončan je remijem u Lisabonu rezultatom 1:1, Portugalci su doputovali u veoma jakom sastavu u Beograd, a jedna od glavnih uzdanica selektora Santoša biće i fudbaler engleskog šampiona Mančester sitija, Bernardo Silva.

On je na današnjoj konferenciji za novinare govorio o predstojećem duelu.

Koga poznajete od srpskih igrača?

"Veoma poštujem srpske igrače, teško mi je da izdvojim samo jednog. Srbi su odlična ekipa, ali ako bi trebalo nekoga da izdvojim, onda bi to bio Matić, sa njim sam najčešće igrao. Tu su i Kolarov, Tadić i ostali", izjavio je fudbaler Mančester sitija.

Koliko će se ova generacija Portugala oslanjati na odbranu u odnosu na one ranije?

"Portugal je poznat po jakoj odbrani. Sada ne bih pričao o onima koji su pozvani ove godine, jer smo uvek uspevali da se izvučemo. Napredovali smo kao reprezentacija, jesmo drugačiji, ali bitno je da u savremenom fudbalu i mladi i stari igrači imaju šta da ponude za tim", dodao je Silva.

Da li je Tadić najopasniji?

"Činjenica je da je opasan igrač, mislim da je bio jedan od najboljih u Lisabonu, a definitivno je prošle sezone bio jedan od najboljih na svetu, što se vidi po rezultatu koji je Ajaks ostvario u Ligi šampiona", pun je hvale as portugalske reprezentacije.

Da li ova generacija ima najbolji napad u istoriji Portugala?

"Teško mi je da kažem da li je ovo najbolja generacija napadača uvek, ali kad imate Ronalda, Feliksa, koji igra kratko, ali definitivno ima odlične napadače. Definitivno smatram da je Portugal uvek imao talentovane napadače", zaključio je Bernardo Silva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke