Arsenal i Valensija pomogli srpskom fudbalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
23:07
Izvor: Sportske.net

Sjajne vesti stigle su za srpski fudbal iz Engleske i Španije. Srpski šampion i osvajač Kupa profitiraju od sezone 2020/2021.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Rezultati koje su fudbaleri Arsenala i Valensije ostvarili večeras u revanš mečevima šesnaestine finala Lige Evrope imali su veliki značaj i za srpski klupski fudbal.

Od ključnog značaja bilo je da BATE Borisov i Seltik ne osvoje bodove i poprave nacionalni koeficijent svojih zemalja, kako Belorusija i Škotska ne bi "preskočili" Srbiju na UEFA pristupnoj listi.

Pošto su pomenute zemlje ostale bez predstavnika u Evropi, sada je jasno da će Srbija ostati na devetnaestom mestu UEFA liste nacionalnih koeficijenata, a to znači da će i srpski klubovi biti u boljoj poziciji 2020/2021.

Devetnaesta pozicija na UEFA listi nacionalnih koeficijenata garantuje šampionu Srbije start od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Vicešampion i trećeplasirani svakako će startovati, kao i do sada, od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali će profitirati osvajač Kupa jer će on startovati od drugog kola kvalifikacija za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.

To znači da će šampion Srbije i osvajač Kupa na leto 2020. godine imati duže vremena za pripremu prvih evropskih utakmicama, a to znači i nešto više vremena za odmor posle sezone 2019/2020.

Srbija je i dalje daleko od dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a više o toj temi mogli ste da čitate OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke