Ararat izneo svoj predlog, hoće li Zvezda ovo prihvatiti?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.09.2020.
12:40
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Dok čekamo zvaničan stav UEFA, nove opcije izbile u prvi plan.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

I dalje traje neizvesnost gde će se i kada odigrati utakmica između Ararat-Jermenije i Crvene zvezde.

Bilo je predviđeno da se meč odigra u glavnom gradu Jermenije u četvrtak od 16 časova po našem vremenu, ali tokom vikenda započeli su oružani sukobi u Nagorno-Karabahu, između Jermenije i Azerbejdžana, pa sada UEFA treba da donese odluku o eventualnom novom mestu i terminu odigravanja.

To bi trebalo da se dogodi vrlo brzo, tokom popodneva, ali kako saznaje portal 24sedam.rs, pre toga je iz Ararat-Jermenije stigao predlog da se meč odigra u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, koji je vazdušnim putem od Jerevana udaljen 170 kilometara, a od ratne zone 388.

Nezvanično, jedan od predloga je i da se meč ipak odigra u Jerevanu, ali da Zvezda tamo stigne preko Gruzije, što ipak deluje kao najmanje realna mogućnost.

Podsetimo, juče su se kao opcije za mesto odigravanja ovog susreta pominjale i Poljska, Kipar i Mađarska, a Zvezda je predložila da se zamene domaćinstva i da se utakmica odigra na ''Marakani''.

Ipak, sve je u rukama nadležnih u UEFA.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dorotej
Monday, 28.09.2020
16:04

To je "oružana pljačka" ako se očekuje od Zvezde da igra u Jermeniji. Treba da se odigra na neutralnom terenu.

avatar
Dante Hell
Monday, 28.09.2020
15:18

Samo Marakana kao opcija, ili sluzbeni rezultat u korist Zvezde. Ni nas niko nije mazio devedesetih, ni Partizan, ni Zvezdu ni bilo koji tim, niti reprezentaciju.

avatar
Alex DeLarge
Monday, 28.09.2020
13:46

Zasto bi ovo neko prihvatio? Generalno ne vidim nikakav problem da se igra na neutralnom terenu. Pogotovo u svetlu cinjenice da su zrebom sva 4 puta delegirani kuci, sto uopste ne smatram fer opcijom u situaciji kada se igra jedna tekma, pa makar se radilo i o slucaju... Situacija je takva kakva je, visa sila je u pitanju i ne bi trebalo da se igra u Jermeniji u ovom slucaju. Naravno bice kako UEFA odluci, jer svako nepovinovanje, pa makar odluka bila i da se igra u Jerevanu, bi znacila izbacivanje...