Apel fudbalerima u Srbiji: "Obustavite treninge!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.01.2020.
17:13
Izvor: Sportske.net

Situacija je krajnje alarmantna.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Glavna tema javnosti u Srbije je zagađenost vazduha u Srbiji koja je najviše pogodila velike gradove i one sa industrijom.

To izaziva velike probleme po ljude, pa tako i na fudbalere koji ovih dana kreću u pripreme za nastavak sezone.

Zato se oglasio sindikat fudbalera "Nezavisnost" apelom da klubovi i igrači obustave treninge na otvorenom pošto je Institut za javno zdravlje "BATUT" savetovao građanima da izbegavaju fizičku aktivnost na otvorenom.

"Pozivamo javno Fudbalski Savez Srbije i Zajednicu klubova Super i Prve lige da ODMAH i bez odlaganja obaveste klubove da obustave treninge zbog velike zagađenosti vazduha u Srbiji, a sve navedeno po preporuci Instituta za javno zdravlje BATUT", piše u saopštenju Sindikata nezavisnih fudbalera Nezavisnost.

Crvena zvezda i Partizan se već nalaze na pripremama u inostranstvu, međutim neće svi klubovi iz dva najjača fudbalska ranga u Srbiji imati tu mogućnost.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stevan Sremac
Friday, 17.01.2020
08:48

Izgleda da u ovoj zemlji vladaju bukaci, vikaci, neradnici..... Pa odakle tolika "zagadjenost" vazduha u zemlji gde je preradjivacka industrija simbolicna, gde smo unistili sve sto smo mogli I to Malo sto je ostalo jedva radi. Grejanje na drva I ugalj, probijeni zidovi u gradovima iz kojih Strce sulundari tamlo gde nema dimnjaka najveci su uzrocnici zagadjenosti gradova kada pritisne magla I kada je usporeno kretanje vazduha. Mi kao nacija spadamo u najtvrdoglavije I najneogovornije nacije kada je otpad u pitanju, pa se desava da kada ulazimo u svoju zemlji, svoju domovinu vadimo sav otpad iz kola I izbacujemo kroz prozore automobila jer znamo da za to necemo biti kaznjeni. Samo kaznena politika moze urazumiti zagadjivace I one Koji od divnih zgrada pokusavaju napraviti cerge.

avatar
Miloš Šajn
Friday, 17.01.2020
00:16

Za njih koji zaradjuju milione je vazduh zagadjen, pa "gospoda" ne mogu ni trening da odrade, a ljudi koji rade u tim istim fabrikama zagadjivacima svakodnevno za sitan novac nema veze....