Antićeva poruka Zvezdi i Partizanu, mogu li i oni da primene ovaj Realov recept?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 04. novembar 2018.

  • 11:37

  • Izvor: Sportske.net, kurir.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima izneo zanimljive predloge.

Antićeva poruka Zvezdi i Partizanu, mogu li i oni da primene ovaj Realov recept?
Foto: screenshot: Youtube
Posle prekjučerašnje informacije da bi Srbija, Bugarska, Grčka i Rumunija mogle da se kandiduju za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine, sa različitih strana stižu brojni poziotivni komentari.

Podršku toj ideji već su dali i Slaviša Kokeza, Savo Milošević, Zvezdan Terzić, Nenad Lalatović, a na tu temu se u intervjuu ''Kuriru'' oglasio i Radomir Antić, proslavljeni srpski stručnjak.

Njega je takođe obradovala pomenuta najava, a s tim u vezi naveo je i najnovije primere iz Rusije i Španije.

''Objektivno, to je lepa vest! S obzirom u kakvim se uslovima nalaze naši stadioni, verujem da bi srpski fudbal imao ogromnu korist od cele priče. Organizacija takvog takmičenja zahteva poboljšanje uslova i infrastrukture fudbalskih objekata.

Svedoci smo kakvi su sada stadioni u Rusiji. Tamo Krasnodar ima stadion kao svemirski brod, a nije bio domaćin Svetskog prvenstva.

Mora da se ide u modernizaciju. Evo primera. Novi stadion Atletika 'Vanda Metropolitano' je toliko moderan i lep, da Realov 'Santjago Bernabeu' deluje skromno'', istakao je Antić.

On je (in)direktno uputio i poruku našim najboljim klubovima, navodeći još jedan primer iz Real Madrida, što bi po njegovom mišljenju moglo da se primeni i u Srbiji.

''Neke stvari pričam 30 godina. Real je prodao svoj trening centar i na tom mestu danas su četiri velika tržna centra. Dobili su zemlju bliže aerodromu u Madridu i izgradili još bolji i moderniji trening centar, sa još više terena i propratnih objekata. Naša dva najveća kluba imaju stadione na Dedinju, gde se za zemljište daje najviše novca. Možda bi i oni mogli da razmisle o nečemu sličnom, što je uradio Real'', objašnjava Antić.

Takođe, nije mu jasno i zbog čega naši klubovi tokom priprema putuju na različite destinacije i troše novac, dok novoizgrađeni Sportski centar u Staroj Pazovi vrlo retko koriste.

''Kada je UEFA dala novac za Kuću fudbala, po meni, bolje lokacije od Stare Pazove bile su u Košutnjaku ili Makišu. Ali, dobro... Mi smo preneli ideju iz Budimpešte i to je dobro. Opet, smeta mi zašto naši klubovi ne koriste sve to što imaju za pripreme, već više vole da idu po livadama u Sloveniji i troše novac'', poručio je Antić.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari