Antić nema dilemu: "Na severu Srbije otvaramo vrata Evrope"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.05.2018.
12:56
Izvor: Sportske.net, fkradnickinis.rs

Strateg Radničkog iz Niša puca od samopouzdanja pred utakmicu sezone koju njegov tim igra na severu Bačke.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Šef stručnog štaba niškog Radničkog Dragan Antić ne uklapa se u profil trenera kakve smo navikli da viđamo na domaćoj sceni.

Od momenta kada je preuzeo Radnički Antić je na konferencijama za medije govorio bez ikakvog uvijanja, a neretko je apostrofirao da je njegova ekipa kvalitetnija od svih ostalih timova sa kojima vodi trku za izlazak na evropsku scenu.

Pun samopouzdanja Antić je bio i pred gostovanje u Subotici gde će Spartak i Radnički odlučivati o tome ko će stići na korak od Evrope.

"Ne sporim namere našeg domaćina, ali se pitam kako će to ekipa Spartaka, koja je uspehe postigla igrom zasnovanom na kontranapadima, da krene na nas. Treba Subotičani, valjda, najpre da zaustave našu, efikasnu i ubojitu ofanzivu. Ako budu uspeli u tome, svaka im čast", kaže za zvanični klupski sajt Antić.

Radnički iz Niša zauzima treće mesto na tabeli sa istim brojem bodova (34) kao i četvrtoplasirani Spartak. Zbog toga sutrašnja utakmica nosi veliku težinu.

"Mnogo smo bolji, jači i kvalitetniji sastav. Znamo koliko možemo i na osnovu toga dilema nema, Radnički će pobediti i osvojiti sva tri boda na severu Srbije i tako otvoriti vrata Evrope. Poštujem ih, ali smatram da ćemo se u nedelju mi pitati na terenu", samouvereno konstatuje trener Radničkog.

Kadrovska situacija nije idealna jer se pred meč sezone povredio jedan od najboljih igrača. Antić je otkrio i ko će zameniti povređenog Aleksandra Subića.

"Neću puno menjati tim koji je pobeđivao u prethodna dva kola. Na gol se vraća Živković umesto Šaranova, a na poziciji levog beka igraće Nikola Stanković umesto povređenog Subića, koji je nažalost završio sezonu", zaključio je Antić.

Utakmica u Subotici igra se u nedelju od 19 časova, a zbog njenog značaja Sudijska komisija FSS delegirala je Milorada Mažića za glavnog arbitra, ali je posle intervencije UEFA promenila odluku i na sever Bačke poslala Srđana Obradovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke