Analiziran sporni penal za Zemun - Sudijski ekspert se pozvao na "preporuku UEFA"

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 05. mart 2018.

  • 21:30

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Više od sedam dana nakon duela Partizana i Zemuna dobili smo mišljenje sekretara Sudijske komisije FSS vezano za sporni penal iz kojeg je gost stigao do gola.

Analiziran sporni penal za Zemun - Sudijski ekspert se pozvao na
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Utakmica Partizan - Zemun odigrana je 25. februara u Humskoj ali su tek danas komentarisane sporne situacije sa mečeva 24. kola Super lige tako da je svoje mišljenje o spornom penalu za goste dao sekretar Sudijske komisije Igor Radojičić.

U emisiji "Pregled kola" na TV Arena sport stalni gost komentator analizirao je situaciju iz 69. minuta duela u Humskoj o kojoj se pričalo prošle nedelje.

"Položaj sudije nije baš sjajan, mislim da je trebalo da bude više levo da bi imao bolji ugao gledanja. Osnovno pitanje je da li je došlo do kontakta stopala igrača Partizana prilikom spuštanja noge i stopala igrača Zemuna", rekao je Radojičić.

Glavni arbitar u duelu 24. kola Super lige Srbije između Partizana i Zemuna bio je Dejan Santrač.

"Čuo sam komentare da je igrač Zemuna krenuo ranije da pada, međutim videli smo da nema pada pre vremena, tek nakon tog eventualnog kontakta. U zavisnosti od ugla gledanja stičemo utisak da li ima ili nema kontakta. Iz jednog ugla deluje da ima kontakta, ovog iz kog gleda i sudija. Sa strane deluje da kontakta nema", dodao je Radojičić.

Sekretar Sudijske komisije FS Srbije objasnio je potom kako se na UEFA seminarima objašnjavaju ovakve situacije.

"UEFA insistira da u situacijama koje nisu ostavile dilemu na samom terenu ili nije bilo reakcije igrača, trenera i publike da se prihvati odluka sudije. Čak i ako se gledanjem snimka ustanovi da nije ispravna odluka, a nije izazvala polemiku i reakciju na terenu, treba prihvatiti. To sugeriše UEFA, to je ono što gledamo u Ligi šampiona, Ligi Evrope i drugim velikim ligama", rekao je Radojičić.

Verujemo da se sa ovakvom analizom Igora Radojičića neće složiti navijači Partizana ali to je ono čime će morati da se zadovolje iako mnogi smatraju da nema nikakve dileme oko toga da kontakta u opisanoj situaciji nije bilo.

"Možemo da analiziramo, iz jednog ugla deluje da ima kontakta, iz drugog da nema, sudija je imao nekoliko sekundi na raspolaganju. Ugao iz kojeg je gledao tako je izgledao", zaključio je Igor Radojičić.

Pomenuta utakmica završena je nerešenim rezultatom, pošto je Saša Zdjelar u nadoknadi postigao gol za Partizan i postavio konačnih 1:1.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari