Analiza Zvezdinih pojačanja - Ko je najbolji, a ko je najveća ''enigma'' za legendu crveno-belih?

Autor: Darko Mitrović
petak 22.02.2019.
12:28
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Jednog, po jednog je ocenjivao na osnovu onoga što su do sada pokazali.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Iza Crvene zvezde je još jedan izvanredno odrađen prelazni rok - ostvarena je i velika zarada, a istovremeno, ekipa je dodatno ojačana.

Srpski šampion je ove zime angažovao Nemanju Milunovića, Mirka Ivanića, Milana Gajića, Erika Jirku koji je još letos potpisan, tandem iz Napretka Miloš Vulić-Aleksa Vukanović...

Sve njih je u intervjuu za ''Kurir'' ocenio počasni predsednik i legenda Crvene zvezde Dragan Džajić.

Počeo je od Milunovića...

''Dobro ga poznajem, lepo je što je došao. Moje mišljenje je da je kvalitetan igrač. Imao je povredu i njegova forma će tek da nadođe'', smatra Džajić.

Osim Milunovića, Zvezda je iz BATE Borisova dovela i Mirka Ivanića, odličnog vezistu i crnogorskog reprezentativca.

''Najvažnije od svega je da on može u Zvezdi da igra dug period, naredne tri godine. Plejmejker. Svi ga vole, svi ga hvale. Uprava ga je jako želela. Igranje u Bate Borisovu dalo mu je veliko internacionalno iskustvo'', naglašava Džajić.

Vukanovića i Vulića je prokomentarisao ''u paketu''.

''Obojica su dobri igrači, čak bih rekao odlični. Apsolutno se slažem sa njihovim dolaskom, potrebni su nam takvi igrači'', smatra Džajić.

''Zlatni Orlić'' Milan Gajić je stgao iz Bordoa i pojačao konkurenciju na bekovskim pozicijama.

''Odličan igrač. Sećam ga se iz vremena kada je bio u OFK Beogradu. Tu je pokazao kvalitet. Otišao je u Bordo, imao minutažu, čini se sazreo kao igrač. Znam da su ga u klubu svi hteli'', izjavio je Džajić.

Nameće se i brzonogi Slovak Erik Jirka, oko koga Džajić ima najviše dilema.

''Njega sam manje pratio, jer mi tokom jeseni nije bio na oku. Takav tip igrača treba Crvenoj zvezdi. Kažu da ima fantastične fizičke predispozicije. Videćemo kako će ga udenuti u ekipu. Polako sa njim. Njega najmanje znam'', iskren je Džajić.

Marko Marin je stigao letos, ali nije moglo i bez komentara kada je on u pitanju, s obzirom da je bez dileme najbolji Zvezdin igrač, kakvog crveno-beli dugo nisu imali.

''Marin je Zvezdino blago! To je publika odmah prepoznala. Po meni, najsličniji je Pižonu. On je bio takav, da onako da loptu i spoji saigrača sa golom. Po meni, od Pižona Zvezda nije imala takvog igrača.

Nedostajao nam je takav profil fudbalera. I Dejan Savićević je bio takav, s tim što je Dejo bio mnogo ofanzivniji, bliži golu. Dejan je imao "loptu koja ima oči"'', zaključio je Džajić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Friday, 22.02.2019
22:28

По ономе што смо видели на пар утакмица најбоље се показао Милуновић.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 22.02.2019
13:47

Ja mislim da je jos rano da se daju bilo kakve ocene jer jos nisu dobili pravu priliku da pokazu zbog cega su zasluzili Zvezdin dres.