Analiza suđenja - Kome je Mažić "oprostio" drugi žuti i da li je Pešić bio u ofsajdu?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 14. decembar 2017.

  • 22:57

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sekretar Sudijske komisije FSS Igor Radojčić analizirao je večeras na TV Arena Sport sporne detalje sa jučerašnjeg "večitog" derbija.

Analiza suđenja - Kome je Mažić
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Nakon međusobnog susreta Partizana i Crvene zvezde koji je odigran u okviru 22. kola Super lige Srbije nezadovoljstvo pojedinim sudijskim odlukama pokazali su navijači domaćeg kluba.

Posle utakmice se moglo čuti da je Zvezdinom golu prethodila ofsajd pozicija Aleksandra Pešića, da je Vujadin Savić kod skrivljenog penala trebalo da dobije drugi žuti karton, kao i da je Mažić prestrogo pokazao javnu opomenu Leandreu Tavambi.

Svi pobrojani detalji obrađeni su u emisiji TV Arena sport "Pregled kola" u kojoj je sporne momente sa 156. "večitog" derbija analizirao sekretar Sudijske komisije FSS Igor Radojčić.

* Žuti karton za Tavambu u 5. minutu

"Odlična i hrabra odluka. Očigledno je Mažić na početku krenuo da primenjuje svoju taktiku suđenja, da stavi do znanja kakav je kriterijum. Bezobziran start, ispravna odluka, pokazan žuti karton", rekao je Radojčić.

* Prekršaji Evertona Luiza u 7. i 24. minutu

"Ovde Everton pokazuje malo veću nervozu, a sam start kao start nije za žuti karton. Jeste saplitanje ali igrač ne sprečava obećavajući napad, nema bezobzirnosti.

On nije startovao na stopalo igrača i to otvorenom nogom. Promašio je i samo ga je nakon toga sapleo. I ovde nema žutog kartona, ispravna odluka u obe situacije
", objasnio je Radojčić.

* Žuti karton za Miroslava Vulićevića u 14. minutu posle vazdušnog duela sa Aleksandrom Pešićem

"Ispravno, to je ono o čemu pričamo već duže vreme. Nedozoljeno korišćenje ruku. Mislim da ne postoji namera, jednostavno borba u duelu, pokušaj da se zagradi, da dođe u bolji položaj da odigra loptom. U tekućoj sezoni smo imali barem deset ili petnaest ovakvih situacija gde je pokazan žuti karton za ovakav start", kazao je bivši internacionalac.

* Prekršaj Sejdube Sume sa leđa u 36. minutu

"Sam start nije bezobziran. Pešić nailazi na dva igrača Partizana tako da ne može da se govori ni o obećavajućem napadu da bi zbog toga bio pokazan žuti karton. I ovo je ispravna odluka", procenio je Radojčić.

* Penal za Partizan

"Rekao bih da je situacija nimalo sporna jer je evidentno šta se desilo. Videli smo u medijima da je Savić priznao da je skrivio penal. Evidentno Ožegović prvi odigrava loptom i sklanja je, Savić neoprezno pravi zakasneli start koji nije bezobziran i nema obećavajućeg napada zbog čega ispravno nije pokazan žuti karton", rekao je Radojčić i dodao,

"Video sam neka tumačenja kako mu nije pokazan žuti karton jer je već imao jedan, ali to nije tačno. Vidi se da tu ima nešto većeg intenziteta i brzine prilikom dolaska Savića ali on nije startovao na Ožegovića nego ispred njega, samo je napravio prepreku koja je dovoljna za prekršaj. Zato kažem, neoprezan i zakasneli start ali nedovoljno za žuti karton", precizirao je konsultant TV Arena Sport.

* Situacija pre Zvezdinog izjednačujućeg gola

"Ovo je izuzetno interesantna situacija. Moram odmah da kažem, odlična odluka pomoćnog sudije. Ovde Pešić jeste u ofsajd položaju, međutim, da je lopta došla do štopera Partizana Miletića smatralo bi se da Pešić igra loptom jer onda postoji uticaj na protivnika i znajući kvalitet sudije pretpostavljam da bi tada digao zastavicu. Videli smo da je Ostojić metar ili dva ispred njih, odigrava loptu i Pešić svojim položajem ne utiče na igru. Odlična odluka", kazao je Radojčić.

* Start Miroslava Vulićevića u nadoknadi vremena

"Frustracija je pobedila. Ovo jeste za žuti karton, ali imam u vidu da je u toku bila sudijska nadoknada, da je utakmica skoro gotova, verovatno je uzeo u obzir i neke prethodne prekršaje", zaključio je Radojčić.

Konsultant TV Arena Sport potom je zaključio da je Milorad Mažić odlično odradio posao i da je još jednom dokazao zašto ga u Evropi smatraju jednim od najboljih sudija.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari