Analiza na ''Areni'' - Radojčić bez dileme, serija grešaka na utakmici Zvezda - Rad! A zašto je Sadik dobro prošao?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 21. oktobar 2019.

  • 22:25

  • Izvor: Sportske.net, TV Arena Sport

  • facebook
  • twitter
  • email

Ponovo je bilo dosta spornih sudijskih odluka proteklog vikenda u Linglong Superligi, koje su večeras analizirane od strane sudijskog eksperta i člana Sudijske komisije FSS.

Analiza na ''Areni'' - Radojčić bez dileme, serija grešaka na utakmici Zvezda - Rad! A zašto je Sadik dobro prošao?
Foto: Sportske.net
Najviše pažnje proteklog vikenda izazvale su sporne situacije u utakmici Crvena zvezda - Rad.

Pre svega, penal za Crvenu zvezdu koji je iznudio Milan Rodić.

''Prva stvar - položaj sudije. On je daleko da bi doneo ispravnu ulogu. Da, kontakta između igrača i golmana nema, tako da nema prekršaja. Ostaje nejasno da li je bilo simuliranje, to ostavljamo sudiji, ali definitivno ovo nije bio prekršaj'', istakao je Igor Radojčić večeras u analizi na TV Arena Sport.

Druga sporna situacija - da li je trebalo dosuditi penal zbog prekršaja nad Markom Marinom.

''Ovde je sudija dobro postavljen, desna noga Marka Marina je van kaznenog prostora, nije prekršaj za najstrožu kaznu, jeste prekršaj za slobodan udarac''.

Sporan je bio i penal dosuđen ekipi Rada u drugom poluvremenu. Slična situacija kao kod Zvezdinog penala, po proceni Radojčića.

''Ovde prekršaja nema, a opet sudijama ostavljamo da procenjuju da li je igrač želeo da dobije kazneni udarac ili žele da se sklone od protivnika. Mislim da je ovo simuliranje''.

Poslednja sporna situacija koja je izazvala polemike na ovoj utakmici je kod gola Marka Gobeljića. Fudbaleri Rada su tražili da se dosudi igranje rukom, ali je sudija Maksimović pokazaona centar.

''Ono što moramo da naglasimo, kada komentarišemo baziramo se na pravilima igre, a nova pravila igre koja su na snazi od juna kažu da ako igrač postigne gol rukom, makar i nenamerno, ili nakon što je odigrao loptu rukom, makar i nenamerno, i dođe u priliku za postizanje gola, treba dosuditi loptu za protivnika.

Vidimo da jeste igrao rukom, tako da je ovde trebalo dosuditi loptu ekipi Rada''.
--
Par spornih situacija bilo je i u Lučanima. Najpre, da li je u uvodnim minutima trebalo dosuditi penal za domaćina kada je Pavlović ''poklopio'' loptu prilikom pada.

''Pavlović je smirio loptu grudima, saigrač ga je napucao, vidi se da pokušava da izbegne, u ovom položaju čak i da ga je lopta pogodila u ruku, ne bi bio prekršaj'', ističe Radojčić.

Druga situacija dogodila se u kaznenom prostoru Mladosti, kada je Sadik pao, pokušavajući daiznudi penal.

''Sadik je dobro prošao, jer je sudija mogao da mu pokaže žuti karton zbog simuliranja'', zaključio je Radojčić.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari