Analiza na ''Areni'' bez Radojčića - Penal za Zvezdu je ''slobodno sudijsko uverenje'', TSC ''nije oštećen'', a Partizan...?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 07. oktobar 2019.

  • 22:52

  • Izvor: Sportske.net, TV Arena Sport

  • facebook
  • twitter
  • email

Posle jučerašnjih dešavanja, mnogi su jedva čekali večerašnju analizu na TV Arena Sport.

Analiza na ''Areni'' bez Radojčića - Penal za Zvezdu je ''slobodno sudijsko uverenje'', TSC ''nije oštećen'', a Partizan...?
Foto: Sportske.net
Opet se priča o sudijskim greškama u domaćem šampionatu, ovoga puta su najviše ljutnje pokazali u Partizanu, a nezadovoljni su i Kruševljani posle poraza u poslednjim sekundama od Zvezde.

Milan Radaković je večeras analizirao sporne situacije, umesto Igora Radojčića, koga su crno-beli danas i prozvali u svom saopštenju.

Za početak, ovako je Radaković analizirao sporne situacije iz utakmice Napredak - Crvena zvezda (0:1).

- Situacija iz petog minuta, kada je Degeneku poništen gol.

''Igrač u plavom dresu je bio u ofsajdu, mislim da je ispravna odluka sudije''.

- Duel Bena i Bjeloša u kaznenom prostoru Napretka.

''Ima udaranja u glavu igrača u crvenom dresu, ovo je kazneni udarac i isključenje igrača u crvenom dresu. Pogledajte gde sudija gleda, on gleda u levo, igrača koji je u posedu lopte, on to nije mogao da vidi, ali jeste mogao pomoćni sudija''.

- Pajović zaustavlja Garsiju u kaznenom prostoru Napretka

''Čist start na loptu, igrač Napretka je osvaja, ispravna odluka sudije''.

- Penal dosuđen nad Benom u drugom poluvremenu.

''Ovde pogledajte kako je zaklonjen sudija, jako slabo je postavljen, on ne vidi od crvenog igrača sa brojem 5 situaciju, čak se i naginje u levu stranu kako bi bolje video, ali slobodno sudijsko uverenje, on je doneo takvu odluku, jednostavno na terenu je bio, ne bih ovde ulazio u dublju analizu''.

- Prekinuta kontra Napretka zbog ofsajda.

''U momentu upućivanja lopte,domaći igrač je bio u ofsajdu, dobra odluka sudije''

- Baha i Vulić, situacija iz nadoknade vremena, kada je dosuđen slobodan udarac za Zvezdu, iz kog je potom Marin postigao gol.

''Prvo Vulić dolazi do lopte i sklajnja je, protivnički igrač ga faulira, tako da je ovo ispravna odluka, slobodan udarac za Zvezdu''.

- Sporno je i to što je jedan igrač Zvezde prišao živom zidu Napretka.

''Ovde sudija prilazi igraču Zvezde koji je u živom zidu i opominje ga da se pomeri metar od živog zida, ali kad se sudija vraća na svoju poziciju, igrač se vraća u živi zid, tako da je on iskoristio to postavljanje sudije i ponovo se vratio u živi zid'', objasnio je Radaković.
--
Sporne situacije iz meča Partizan - Voždovac (1:2).

Najpre penal za Voždovac iz kog su ''Zmajevi'' poveli u prvom poluvremenu.

''Kada pogledamo iz prvog ugla, stiče se utiak da jeste, ali kada usporimo i zumiramo, vidimo da nema kontakta Stojkovića sa napadačem, napadač već počinje da pada i mislim da je ovde sudija pogrešio, nema kaznanog udarca''.

Duel Pavlovića sa Stanisavljevićem u kaznenom prostoru Partizana.

''Slična situacija kao iz meča Napredak - Zvezda. Ima prekršaja, postoje elementi za kazneni udarac''.

Finiš meča, Natho izvodi slobodan udarac, lopta pogađa u ruku igrača Voždovca.

''Ruka je uz telo, međutim vidimo tu i čak da je ruka bila malo više odvojena, on je stajao malo ispred linije, ovde bi bilo prestrogo dosuditi kazneni udarac''.

Odmah zatim na drugoj strani, lopta pogađa Natha u ruku u kaznenom prostoru Partizana.

''U klizećem startu, prirodno je da ruka ide na zemlju, on tu ruku ne može da pomeri kada je oslonjen na nju i mislim da bi i ovde bilo prestrogo dosuditi penal'', zaključio je Radaković.
--

Zanimljiv je bio i Radakovićev komentar sporne situacije iz Surdulice, prilikom dosuđivanja penala iz kog je Radnik kasnije došao do pobedonosnog gola protiv TSC-a.

''Anđelovski je veoma dobro postavljen. Pogledajte - i ruka i dole kontakt nogom, postoje uslovi za dosuđivanje kaznenog udarca'', objašnjava Radaković.
-
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari