Analiza koja se čekala, Zdravko Jokić rekao svoje o dešavanjima i u Humskoj, i u Novom Sadu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.11.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

Sporne situacije više nisu sporne?

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Kako smo i navikli, bivši fudbalski sudija Zdravko Jokić je na TV Arena Sport ponovo komentarisao sporne detalje sa najnovijih prvenstvenih utakmica.

Najpre jučerašnji duel Partizan - Proleter (1:0) i situacija kada je štoper Partizana Svetozar Marković zakačen u kaznenom prostoru gostiju, ali tada penal nije dosuđen.

''Evidentno je bilo kontakta, ali igrač staje na tu nogu, skače, odražava se tom nogom i posle kad je skočio je pao. Da je bio intenzitet jači... On se čak lepo odrazio, nije bio van balansa.

Imamo primer i kada je Zvezda igrala, Spiridonović je bio povučen za rame, pa je napravio dva koraka i pao. Ovde je igrač ostao na nogama čvrsto, oslonio se na nogu koja je bila udarena i skočio'', objasnio je Jokić koji smatra da sudija Živković ovde ipak nije pogrešio.

Potom je prešao na večerašnje detalje iz Novog Sada, sa derbija 15. kola Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde (0:2).

Duel Eraković-Bjeković, na ivici Zvezdinog kaznenog prostora u prvom poluvremenu, kada je Zvezdin štoper zbog prekršaja kažnjen žutim kartonom.

''Bio je prekršaj van kaznenog prostora. Žuti karton je dovoljna kazna'', istakao je Jokić i dodao da je kontakt bio slabiji nego što se to činilo u prvom trenutku.

Vojvodina je u 71. minutu tražila jedanaesterac posle kontakta Erakovića i Čovića u kaznenom prostoru Vojvodine.

''Kompleksna situacija, ali obratite pažnju na noge plavog igrača (Erakovića). Napadač Vojvodine gleda levo i zamahuje nogom ka lopti koja je upućena. U momentu kontakta, plavi igrač ima obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio. Drugo bi bilo da je podigao nogu i sapleo igrača'', istakao je Jokić.

On smatra da nema dileme ni oko dosuđenog penala za Zvezdu, tri minuta kasnije.

''Dobar položaj sudije'', naglasio je Jokić bez detaljnijeg komentarisanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Mladenovic
Monday, 23.11.2020
00:00

A gde ti je komentar na prevremeni izlazak golmana Proletera pri izvođenju penala.Daj stvarno ne znam čoveka koji tebe uzima za relevantnog pri komentarisanju ,s`obzirom da svi stariji znaju koliko si bio "poštenen" i kao sudija.

avatar
Oliver111333
Sunday, 22.11.2020
22:34

Kad Jokic komentarise....sve je ispravno tamo gde igra Zvezda