Aleksa Terzić otvorio dušu na rastanku sa Zvezdom, šta ga je zabolelo?

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2019.
22:04
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Promocija u novom klubu zakazana za sledeću nedelju, novinarima će se obratiti na italijanskom jeziku.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Ono što je sinoć na TV Arena Sport potvrdio sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, danas je, uz mnogo više detalja, ponovio i Aleksa Terzić, sada već bivši levi bek šampiona Srbije.

Ovaj 19-godišnji momak karijeru nastavlja u Fiorentini, gde će se pridružiti dvojici bivših fudbalera Partizana, Dušanu Vlahoviću i Nikoli Milenkoviću, a Zvezda bi od njegovog transfera trebalo da inkasira 1.5 miliona evra.

Moglo je sve i znatno nepovoljnije da se okonča po crveno-bele, ali...

''Krajem godine mi ističe ugovor sa Zvezdom. Mogao sam da odem za džabe u Italiju ili bilo koju drugu sredinu, ali nisam hteo. Osećam da ni Zvezda, a ni ja, ne zaslužujemo takav rastanak'', istakao je Terzić u izjavi za ''Novosti''.

Navijači su od ovog momka mnogo očekivali, uz Dejana Joveljića je bio najistaknutiji fudbaler Zvezdine omladinske ekipe koja je jesenas igrala u U19 Ligi šampiona, ali dok je Joveljić tokom proleća uvećavao minutažu u prvom timu, Terzić se ''kalio'' u Grafičaru, u Srpskoj ligi.

''Ja sam dete Zvezde, a proveo sam mnogo vremena na pozajmici u dresu Grafičara. Kada sam shvatio da ne mogu da se izborim za nastup u seniorskom timu šampiona Srbije, ponuda Fiorentine je došla kao poručena.

Gledali su me u svim mečevima omladinske Lige šampiona, bili su veoma zadovoljni i poslali su konkretnu ponudu u klub'', objašnjava Terzić.

Nije mu svejedno zbog ovakvog rastanka, ali uverava da će se jednog dana vratiti na ''Marakanu'' da nadoknadi propušteno.

''Boli me što nisam izborio mesto u prvom timu, ali sam ubeđen da ću jednog dana, po povratku u Srbiju, da zaigram u njemu'', poručio je Terzić i otkrio da već uveliko uči italijanski jezik, kako bi bio spreman za zvaničnu promociju u klubu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Wednesday, 22.05.2019
11:16

Steta ali Hajdin je isto dobar pa ne moze pored Rodica.

avatar
Kunilingus
Wednesday, 22.05.2019
06:59

Prosto neverovatno, nije mogao da se izbori da igra u seniorskom timu u Zvezdi, a smatra da će igrati u Fiorentini?

avatar
neme
Wednesday, 22.05.2019
01:08

Decko brz dobar centarsut nema te pozicije u timu umesti da odigra vec resenu polusezonu ako nista digne cenu on igra sa nekim rekreativcima

avatar
Brajkoo
Wednesday, 22.05.2019
01:04
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 21.05.2019
22:07

Meni je iskreno zao sto ovaj momak nije dobio pravu sansu da zaigra zaprvi tim, a klasa je od igraca kakav dugo nije vidjen na ovim prostorima.

avatar
MarkoSi
Wednesday, 22.05.2019
05:48

Slažem se. Već sa 19 je klasa za Rodića lutalicu.

avatar
Lazo Medvedji
Wednesday, 22.05.2019
09:25

Nema veze. Vratice se u 35. godini zivota.