Ako treba, za Srbiju i sa polomljenom nogom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.03.2017.
10:39
Izvor: Sportske.net

Ima li bolje motivacione poruke pred meč sa Gruzijom?

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije otputovali su u Gruziju, gde će sutra od 18 časova odigrati veoma važnu utakmicu u trci za plasman na Svetsko prvenstvo.

Eventualni kiks u Tbilisiju bi nas mnogo udaljio od željenog cilja, svi u našem timu su toga svesni i maksimalno ozbiljno dočekuju duel sa na prvi pogled autsajderom, ali zapravo veoma neugodnom ekipom, što su i Velšani osetili na svojoj koži (1:1).

U susret ovoj utakmici, jedan od naših najvećih aduta, momak koji je zaslužan za gotovo sve golove koje je naš tim postigao u kvalifikacijama Dušan Tadić govorio je za portal ''Goal'' o svom preporodu u reprezentaciji Srbije pod vođstvom Slavoljuba Muslina.

On je istakao da mu je Muslin dao veliku slobodu u igri, da veruje u njega, a on mu to za sada vraća na najbolji mogući način.

Ono što je tamošnje novinare posebno zanimalo, jeste Tadićev komentar na ono što mu se dogodilo protiv Velsa jesens u Kardifu, kada je doživeo tešku povredu nosa, ali je i pored toga ostao na terenu da pomogne svojim saigračima.

Tadić im je objasnio da to u Srbiji zapravo i nije ništa neobično, ističući da je naučen da se na terenu bori do poslednjeg daha.

''Sviđaju mi se reakcije na to što sam igrao sa slomljenim nosem. Radi se, zapravo, o pozitivnom delu karaktera nas u Srbiji - ono što te uče u Srbiji jeste da mora da bude teško.

Kada sam bio mlađi, svi moji treneri su me učili da budem jak, 'tvrd', da nije bitno šta se dešava, da li si slomio nogu ili nešto drugo, uvek treba da se boriš za svoj tim. I to je dobra stvar u fudbalu''
, otkriva Tadić.

On je između ostalog otkrio i ko su mu fudbalski idoli - izdvojio je eleganciju Zidana i maštovitost Ronaldinja, ali i brazilskog Ronalda.

''To su moji omiljeni fudbaleri, moji heroji. Uživao sam dok sam ih gledao'', poručio je Tadić, a nadamo se da ćemo i mi sutra uživati dok na terenu budemo gledali Tadića i drugove u Gruziji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 23.03.2017
12:46

Тако је Дућо, штета што неке генерације пре вас нису слично размишљале...

avatar
Baxter Stockman
Thursday, 23.03.2017
12:20

Nekako sam ubedjen da cemo izgubiti.. Ne znam zasto.

avatar
AfricaLofS
Thursday, 23.03.2017
17:44

U mnoge se uvukla ta negativna crta vezana za fudbalsku reprezentaciju. Verujem da ce pobediti.

avatar
Barca4ever
Thursday, 23.03.2017
18:08

Cim se ovako zrtvuju za svoju zemlju recima pre utakmice zna se da gubimo.