Ako Partizan izgubi od Čukaričkog, njegovi fudbaleri ući će u istoriju!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2019.
10:36
Izvor: Sportske.net

Uz pretnju da čak postave i novi neslavni rekord i ugroze ostanak na četvrtom mestu na tabeli...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan ovog proleća ređa poraze u tolikoj meri da je sada u prilici da izjednači svoju najdužu seriju poraza u klupskoj istoriji!

Podsetimo, crno-beli su u prethodna četiri kola doživeli četiri uzastopna poraza - od Radničkog (0:1), Voždovca (0:1), Spartaka (1:3) i Napretka (0:1).

Odmah posle meča u Kruševcu podsetili smo vas kada se nešto slično crno-belima već dogodilo, kada su takođe imali četiri poraza u nizu, a ukoliko izgube i sutra od Čukaričkog u Humskoj, fudbaleri Partizana ući će u istoriju kao tek druga generacija njihovog kluba koja je doživela pet prvenstvenih poraza zaredom.

Prethodno se to dogodilo u jesen davne 1951. godine.

Zanimljivo, tada je Partizanov katastrofalni niz počeo posle ubedljive pobede nad Crvenom zvezdom (6:1). Potom su crno-beli poraženi od Spartaka (1:2), Mačve (0:3), zagrebačkog Borca (1:2), Sarajeva (1:2) i zagrebačkog Dinama (0:2).

Ova serija je prekinuta remijem sa BSK-om (2:2), posle čega su crno-beli vezali i tri uzastopne pobede, a Partizan je tu sezonu završio na četvrtom mestu, iza Crvene zvezde, Dinama i Hajduka.

Partizan se i sada nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli, ali novim porazom bi ugrozili i to mesto, pogotovo ukoliko Mladost pobedi Napredak na svom terenu. U tom slučaju, Lučanci bi prišli Partizanu na šest bodova razlike, a podsećamo da se posle 30. kola bodovi dele, pa će samim tim i bodovna razlika biti prepolovljena.

Ali, to je neki najgori scenario za Partizan, a na Savu Miloševiću i njegovim igračima je da učine sve da se tako nešto ne dogodi sutra na stadionu u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
12:37

Bice iks, taman da ih ne prestignemo ako i jedni i drugi dobijemo za vikend.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 02.04.2019
11:27

Ja im od srca zelim da obore jos jedan rekord i udju u istoriju.

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 02.04.2019
11:18

ceka se slka istrska vucelic vizura vuletic ilijev da udu u istriju kaao NAJVECI PROMASAJ i LAZOVI[za redvne plate a minus vise destina miljona]sevaj te van

avatar
Fikan
Tuesday, 02.04.2019
10:55

Ja ne znam sta vise treba da se dogodi da bi ova uprava dala ostavku.Da li treba da ne igramo Evropu,da budemo peti,da ispadnemo odmah u prvom kolu?Ako je to ceh koji treba da platimo da bi oni otisli,ja sam za.