Ako Partizan izgubi derbi, pada izvan ''evro-zone''?! Šta potom sledi do kraja sezone, kakav je raspored?

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.04.2019.
17:25
Izvor: Sportske.net

Porazom u Nišu, uz neočekivani trijumf Čukaričkog nad Crvenom zvezdom, Partizan dospeo u nezavidnu situaciju u borbi za izlazak na evropsku scenu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Posle takvih rezultata u prošlom kolu, Partizan je sada izjednačen sa Čukaričkim na deobi trećeg i četvrtog mesta, dok petoplasirana Mladost iz Lučana zaostaje samo bod za njima.

Nepovoljna okolnost po crno-bele je što ih u sledećem kolu u četvrtak očekuje najteže gostovanje, u 160. večitom derbiju, pa ukoliko dožive još jedan poraz, mogli bi da padnu i na peto mesto na tabeli, koje ne vodi u Evropu, na samo četiri kola pre kraja.

Jer, Mladost će na svom terenu dočekati uzdrmanu Vojvodinu koja je u prošlom kolu izgubila sa 5:0 od Napretka, dok je Čukarički posle pobede nad Zvezdom silno motivisan da napravi iznenađenje i u Nišu.

Ako rezultati opet budu nepovoljni za Partizan, onda bi utakmica narednog, 34. kola, koje će se igrati 1. maja, mogla da ima ključni značaj za izlazak crno-belih u Evropu, ako zanemarimo završnicu Kupa Srbije.

Tada će Partizan u Humskoj dočekati Mladost i praktično ne bi imao pravo na kiks. U suprotnom, sam finiš sezone za crno-bele bi mogao da postane dramatičan.

Ali, ako tim Sava Miloševića trijumfuje na ''Marakani'', sve će za Partizan biti mnogo lakše.

U prilogu je raspored utakmica Partizana, Čukaričkog i Mladosti do kraja sezone.

33. kolo:

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN
MLADOST - VOJVODINA
RADNIČKI N. - ČUKARIČKI

34. kolo:

PARTIZAN - MLADOST
ČUKARIČKI - NAPREDAK


35. kolo:

CRVENA ZVEZDA - MLADOST
ČUKARIČKI - PROLETER
PARTIZAN - NAPREDAK

36. kolo

MLADOST - ČUKARIČKI
VOJVODINA - PARTIZAN

37. kolo

RADNIČKI N. - MLADOST
PARTIZAN - PROLETER
ČUKARIČKI - VOJVODINA
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
17:33

U fudbalu jad i beda, i u kosarci poluikebana (u oba sporta samo Kupovi dolaze u obzir), u rukometu daleko od titule (prosla sezona bila izuzetak) i trofeja uopste, u odbojci opet borba za opstanak, u vaterpolu opstanak i takodje borba za goli zivot, u hokeju vise (prakticno od poslednje titule) ne postojimo u seniorskoj konkurenciji vec su tu samo mladje kategorije, zene u kosarci i odbojci imaju (polu)efemerne uloge. JSD PARTIZAN, EJ!!!!!

avatar
micras
Tuesday, 23.04.2019
18:19

Druže partizan je uvek tu. Institucija je to. Veća od bilo čega. Nemože niko da je uništi. Ljubav prema klubu nemože da prestane. Zato grobari ujediniti se. Nikad im nismo bili potrebniji. Napred Partizan! Do pobede!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 24.04.2019
11:25

Ovo je nesto najblize unistavanju, nece ni da nas ugase nego da nam ovako drze glavu iznad vode i da sve vreme samo budemo miljama od trofeja.