Ako može Široki Brijeg, što ne bi i Zvezda?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.07.2017.
20:52
Izvor: Sportske.net

Da vodeće ekipe iz Kazahstana i nisu tako veliki bauk za klubove iz regiona, ovog leta pokazao je bosanski Široki Brijeg.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Ako ste pomno pratili rezultate prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, mogli ste da vidite i da je ekipa Širokog Brijega uspela da eliminiše trenutno trećeplasiranu ekipu kazahstanskog šampionata, ekipu Ordabasija koju je ovog vikenda pojačao Srđan Vujaklija iz Crvene zvezde.

U ovom dvomeču, Široki Brijeg je na svom terenu slavio sa 2:0, da bi u Kazahstanu ostao neporažen u remiju bez golova, 0:0 i izborio plasman u drugo kolo.

Dodajmo da je Široki Brijeg plasman u Evropu izborio kao osvajač Kupa BiH, dok se u prvenstvu prošle sezone nije proslavio, pa se nije plasirao ni u plej-of fazu takmičenja, završivši sezonu tek na sedmom mestu Premijer lige BiH.

Ovakav ishod duela između Širokog Brijega i Ordabasija trebalo bi dodatno da osokoli i Zvezdine fudbalere koji se u drugom kolu sastaju sa Irtišom iz Pavlodara, a koji je na tabeli kazahstanskog šampionata iza Ordabasija.

Trenutno je Ordabasi na trećem mestu sa 38 bodova, sedam više od četvrtoplasiranog Irtiša, uz jednu utakmicu više.

Inače, Irtiš je u poslednjih pet mečeva tamošnjeg šampionata ostvario učinak od tri pobede, jedan remi i jedan poraz, uz samo četiri postignuta gola u tih pet utakmica.

Ostale detalje, vezane za igrački kadar Irtiša, možete da čitate u tekstu u prilogu.

--

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paris Saint Germain
Monday, 10.07.2017
11:02

zvezda? sta je to? ahahahahaha

avatar
Vanja Grubač
Monday, 10.07.2017
08:47

Ono kad rezultat Sirokog Brijega treba da osokoli igrace svetskog i evropskog sampiona iz 1891. ,Bari,Tokio,Milvokio....

avatar
igraj zvezdo
Monday, 10.07.2017
00:32

Ako budemo igrali kao protiv Florijane u Beogradu necemo se dobro provesti. Proklestvo zvezdinih igraca da uvek moraju da napadaju moze da nam se obije o glavu. Trebamo Im prepustiti posed lopte I igrati na kontru. Samo tako mozemo do povoljnog rezultata, a to je pobeda ili golovi u gostima.

avatar
Hypation
Sunday, 09.07.2017
22:09

Naravno da nisu, sve su to izgovori.

avatar
Giorgio
Sunday, 09.07.2017
21:40

Pa svi znaju da je taj Ordabasy s.anje .Cuka ih je iscepala sa 3:0.Klub koji nezna da kupuje igrace.Za njih je igrao Kasalica koji realno nije za vise od nase lige

avatar
Vanja Grubač
Monday, 10.07.2017
08:47

Nista ne znaju i i dalje kupuju iz zvezde...tuga.

avatar
MarkoSi
Sunday, 09.07.2017
21:03

To je ipak Široki. Zvezdi je problem kada putuje daleko zbog dugačkog puta (a ne voli da igra ni u okruženju jer su to mečevi visokog rizika). Dodatno, Zvezdi ne leži ta bivša sovjetska škola fudbala (CSKA Kijev, Černomorec, Kairat) pa mislim da bi Terzić i društvo bili zadovoljni časnim oproštajem od takmičenja. Naime, Kazahstanci mnogo ulažu u fudbal koji je tamo u zamahu, prvenstvo im je u toku, a njihov trener ima kontinuitet u radu, kao i iskusan tim pojačan internacionalcima (čak tri srpska fudbalera koji su igrali mahom u drugorazrednim klubovima i jednim koji je nastupao u Srbiji i nije se naigrao ni u partizanu ni u Čukaričkom, a takvi su najopasniji). Sa druge strane, Zvezda forsira momke iz svoje omladinske škole i pravi tim za budućnost.

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 09.07.2017
21:07

Alal vera,satiricar br.1. Jovan Sterija Popovic da se posrami

avatar
masimomorati
Sunday, 09.07.2017
21:11

Svaka ti cast! Moras imati svoju kolumnu negdje ili bar blog!

avatar
DuskovicSRB
Sunday, 09.07.2017
21:01

Ne moze zvezda, jer nije vise klub nego privremeno skladiste za igrace. Dok ne prestane ova samoubilacka politika kluba, ispadacemo od raznih anonimusa.