Ako je za utehu - Štucaju i rivali "Orlova"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.03.2016.
12:23
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila na gostovanjima selekcijama Poljske i Estonije, a ako je "Orlovima" za utehu, ništa bolje rezultate i igre nisu prikazali ni rivali sa kojima će se boriti za plasman na Mundijal.

laczynaspilka.pl
laczynaspilka.pl

Povezane vesti

Prethodnih desetak dana imali smo prilike da "uživamo" u prijateljskim utakmicama koje su nacionalne selekcije igrale širom Evrope. Nekima su ti mečevi predstavljali pripremu za Evropsko prvenstvo, a 'neki smo se' spremali za novi kvalifikacioni ciklus.

Reprezentacija Srbije odigrala je dve kontrolne utakmice na severoistoku Evrope protiv selekcija Poljske i Estonije i ostvarila polovičan učinak. "Orlovi" su u Poznanju poraženi rezultatom 1:0 ali su istim rezultatom u utorak uspeli da dobiju Estoniju u Talinu.

Pobeda na "Artur Le Kok Areni" bila je prva koju su srpski reprezentativci ostvarili u 2016. godini što nije neki razlog za zadovoljstvo ako se uzme u obzir kako su "Orlovi" igrali u prethodnim mesecima.

Do početka kvalifikacija za Mundijal u Rusiji ostalo je još jako malo vremena i prostora za manevar, a ako nam je za utehu, rivali sa kojima će Srbija igrati u grupi "D" takođe nisu blistali u prijateljskim mečevima igranim u poslednjih sedam dana.

Učesnici Evropskog prvenstva u Francuskoj bili su prilično neubedljivi, posebno selekcija Velsa koja je na domaćem terenu remizirala sa Severnom Irskom (1:1), dok je na gostovanju Ukrajini poražena sa 1:0.





Republika Irska odigrala je dva meča na domaćem terenu protiv selekcija Švajcarske i Slovačke. Prvi meč Irci su dobili rezultatom 1:0, u drugom su uz dva gola sa penala remizirali rezultatom 2:2.





Baš kao i Republika Irska, i selekcija Austrije iskoristila je martovsko okupljanje da odigra dva kontrolna meča na domaćem terenu. Austrijanci su prvo savladali Albaniju sa 2:1, da bi u utorak izgubili od Turske sa 2:1.





Reprezentacija Gruzije odigrala je samo jednu prijateljsku utakmicu pod vođstvom novog selektora Vladimira Vajsa. Gruzini su u Tbilisiju odigrali 1:1 sa Kazahstanom.



Selekcija Moldavije odigrala je bez golova na gostovanju Malti, dok je na domaćem terenu savladala Andoru minimalnim rezultatom 1:0.



Evidentno je da ni rivali reprezentacije Srbije ne blistaju, ali je razlika između selekcija Srbije, Gruzije i Moldavije u odnosu na Vels, Austriju i Republiku Irsku ta što će potonje tri reprezentacije učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Podsetićemo da će prvi meč u okviru kvalifikacija za Mundijal u Rusiji reprezentacija Srbije odigrati 5. septembra protiv Republike Irske, a mesec dana kasnije "Orlovi" idu u goste Moldaviji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Bateman
Wednesday, 30.03.2016
15:37

Neko ce se ni kriv ni duzan naci na prvenstvu s'obzirom koliko su svi slabi.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 30.03.2016
13:06

2016: Irska kod kuce, Moldavija u gostima, Austrija kod kuce, Vels tamo. Pre toga prijateljska protiv Rusije u Svajcarskoj u junu samo sest dana pre njihove prve utakmice u grupi protiv Engleske (koga sad imitiramo i simuliramo, verovatno Slovake:-)), svaka utakmica je vazna i na svakoj utakmici ubuduce moramo da izadjemo i igramo sa NAJJACIM timom!!!