Advokat vraća Subotića i ne da "Orliće"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.09.2014.
10:52
Izvor: Sportske.net

Selektor "A" reprezentacije Srbije Dik Advokat u sredu će saopštiti spisak za predstojeće kvalifikacione duele sa Jermenijom i Albanijom, a kako sada stoje stvari na njemu će biti i Neven Subotić ali i najbolji mladi reprezentativci.

Beta/AP Photo/DPA, Bernd Thissen
Beta/AP Photo/DPA, Bernd Thissen

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije sredinom narednog meseca igra prve dve utakmice u okviru kvalifikacija za EURO 2016. a selektor Dik Advokat u sredu bi u Hajatu trebalo da objavi spisak igrača na koje računa.

Kako sada stoje stvari, Holanđanin je odlučio da ne popusti pred pritiskom javnosti i selektoru mlade reprezentacije NE USTUPI najbolje igrače koji imaju pravo nastupa za selekciju U21.

Sasvim je izvesno da će Advokat u "A" tim pozvati Aleksandra Mitrovića (Anderleht), Matiju Nastasića (Mančester Siti), Lazara Markovića (Liverpul), Filipa Đuričića (Majnc) i Miloša Jojića (Borusija Dortmund).


To znači da Radovan Ćurčić neće moći da računa na pomenutu petoricu za baraž mečeve za plasman na EP u Češkoj koje "Orlići" igraju 10. i 14. oktobra u Jagodini i Kadizu.

Novina na Advokatovom spisku trebalo bi da bude i ime Nevena Subotića, nekada standardnog štopera nacionalnog tima koji je u vreme Mihajlovićeve ere ostao na marginama zbog čega je krajem kvalifikacija za Mundijal u Brazilu odlučio da ne igra za nacionalni tim do daljnjeg.

"Razgovarao sam sa selektorom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da se u narednom periodu posvetim individualnom radu u klubu i nameri da dodatno napredujem. Nažalost, remijem s Hrvatskom izgubili smo takmičarske šanse za se plasiramo na Svetsko prvenstvo" izjavio je Subotić posle remija sa Hrvatima u Beogradu prethodnog septembra.

Od tog trenutka Subotić je prošao kroz težak period zbog povrede ligamenata kolena ali se letos vratio u trenažni proces i ponovo je standardan u zadnjoj liniji Borusije iz Dortmunda.

Ukoliko ne bude iznenađenja, Neven bi trebalo da bude deo ekipe koja će se 6. oktobra okupiti u Hajatu pred mečeve sa Jermenijom i Albanijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke