Advokat: "Najbitniji nam je kolektiv"

Autor: Beta Beta
subota 06.09.2014.
16:44
Izvor: Beta

Uoči selektorskog debija na klupi Srbije Dik Advokat je izjavio da će utakmica sa Francuskom pokazati na čemu će ekipa morati da radi kako bi što spremnija dočekala početak kvalifikacija za EURO 2016.

Beta/Branislav Božić/Av
Beta/Branislav Božić/Av

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da će prijateljska utakmica s Francuskom pokazati šta je potrebno da njegova ekipa popravi pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Igraćemo protiv veoma, veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Videćemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", rekao je Advokat na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će sutra od 20.45 na stadionu Partizana igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

"Francuska je top ekipa i biće zanimljivo šta ćemo moći da uradimo s ovim mladim timom i šta ćemo dobiti od te utakmice", kazao je Advokat.

On je rekao da se ne plaši protivnika, iako se radi o jakoj ekipi, jer bi to bila loša poruka njegovim igračima.

Upitan da li je za četiri dana rada s reprezentativcima stekao utisak o timu, Advokat je rekao da će više znati posle utakmice s Francuskom.

"Teško je reći, imaću mnogo bolji utisak posle utakmice. Imam određena očekivanja i videćemo šta će uraditi na utakmici. Nadam se da će igrači uraditi sve što se od njih očekuje", rekao je novi selektor "Orlova".

Advokat je kazao da očekuje da Srbija u susretu s Francuskom pokaže da je tim.

"Prethodni selektor je uradio pravu stvar jer je pozivao mlade igrače tako da sada imamo miks mladih i iskusnijih fudbalera. Nije bitno 11 igrača koji izađu na teren, već tim, kompletan kolektiv", dodao je Advokat.

Selektor je dodao da je već odlučio ko će početi susret s Francuskom, ali nije želeo da saopšti tim jer još nije rekao ni igračima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke