Advokat: "Imam osećaj da ćemo otići na EURO"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.11.2014.
11:54
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor reprezentacije Srbije govorio je za sajt FSS o tome šta misli o dosadašnjem učinku nacionalnog tima u kvalifikacijama, kako vidi budućnost ekipe ali i o dobrom osećaju kada je plasman na EURO 2016. u pitanju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi gde će do četvrtka trenirati i raditi na pripremama za predstojeći kvalifikacioni duel sa selekcijom Danske.

"Orlovi" posle dve odigrane utakmice imaju jedan trijumf i remi ali na tabeli stoji jedan bod usled kazne koju je UEFA izrekla našem nacionalnom timu nakon incidenata tokom meča sa Albanijom.

"Čudna je situacija kada pogledate na tabelu. Odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, aosvojili smo samo bod" počinje priču Dik Advokat.

Pored oduzimanja tri boda Srbija će naredne dve utakmice na domaćem terenu igrati pred praznim tribinama ali selektor smatra da potencijal koji nacionalni tim ima garantuje mogućnost plasmana na EURO 2016. u koji i sam veruje.

"Imamo dobar tim i solidan fond igrača. Tim fudbalerima, kao i celoj ekipi, moramo pružiti poverenje. Imam dobar osećaj da će se Srbija kvalifikovati za završni turnir u Francuskoj. To je naša najveća želja i na tome istrajno radimo - stručni štab i igrači" ističe selektor.

Ono što holandskom stručnjaku uliva nadu da se može do zacrtanog cilja leži u atmosferi koja vlada među reprezentativcima.

"Optimista sam kada vidim duh koji vlada u reprezenaciji. Taj duh, ta atmosfera, koja struji među igračima me uveravaju da igrači uvek žele više od nerešenog rezultata. To smo, naročito, videli u prijateljskom duelu sa Francuskom" objašnjava Advokat.

Srbija
Beta/BranislavBožić/Dr

Uprkos činjenici da se zbog poziva Danka Lazovića u nacionalni tim a potom i zbog vraćanja Baste i Ignjovskog sa priprema Advokat našao na udaru dela javnosti, Holanđanin je pokušao da objasni svoje odluke.

"Trudim se da u nacionalni tim pozovem sve one fudbalere, koji mogu da poboljšaju našu igru. Takvim igračima ću uvek napraviti mesta u reprezentaciji. Recimo, iz tih razloga sam pozvao Danka Lazovića za susrete sa Jermenijom i Albanijom" kaže Advokat i dodaje,

"Ko ne igra za prvi tim svoje ekipe ne može računati da će igrati za državnu selekciju. Takvi igrači nemaju kontinuitet. Ovaj stav pogotovo važi za mlađe igrače. U zemlji i po Evropi Srbija ima puno mladića velikog potencijala, ali oni nemaju mogućnosti da u najjačoj konkurenciji stalno igraju i pokazuju dobru formu" istakao je Advokat.

Tabela

Govoreći o predstojećem duelu sa Danskom selektor je u prvi plan stavio pitanje veznog reda i usmeravanja igrača samo na ono što ih u petak očekuje.

"Brzo se moramo opredeliti oko toga kakav srednji red želimo da imamo. Da li je to varijanta sa tehnički bolje obučenim fudbalerima ili igračima koji ispoljavaju više agresije na sredini terena" kaže Advokat i dodaje,

"Igračima nikada ne spominjem sledeću utakmicu, nego isključivo pričamo o meču koji je pred nama. To je moja praksa, koja je u prošlosti dala dobre rezultate. Zato se sada spremamo za utakmicu protiv Danske, a za ostale imamo vremena, pričaćemo o njima kada dođu na red" zaključio je selektor.

Reprezentacija Srbije narednu utakmicu u kvalifikacijama za EURO 2016. igra protiv selekcije Danske u Beogradu. Taj susret zakazan je za petak 14. novembar od 20 časova i 45 minuta.

Nakon toga "Orlovi" lete na Krit gde sledi prijateljski meč sa Grcima a onda i višemesečna pauza do novog okupljanja nacionalnog tima i nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Footbal Fanatic
Wednesday, 12.11.2014
00:28

Strasno kakv amaterizam..kako ga nije sramota da prica ovako..kao da nagdja.Trebao bi da da moral igracima i da ih motivise...

avatar
Igornopolis
Tuesday, 11.11.2014
18:09

Ma nedjelje ti... Imam i ja osecaj da bi reprezentacija imala bolju sansu s nekolicinom igraca koji ne dobijaju poziv. I takodjer imam osecaj da bi morao imati puno bolju komunimaciju s igracima dok igraju u klubovima. Srecno u svakom slucaju.

avatar
lamps8
Tuesday, 11.11.2014
16:50

dobar trener napravio od rusa jedno vreme silu u fudbalu a svi znamo kako je njih tesko uklopiti tako da cemo lagano otici na euro.

avatar
Pontus
Tuesday, 11.11.2014
15:21

I dobro, ti sad imaš osećaj da ćemo ići na EURO, a šta će se desiti ako ne odemo, šta ćeš reći onda, da li ćeš imati osećaj da ćeš onda vratiti nezasluženu platu?

avatar
Uroš M.
Tuesday, 11.11.2014
13:58

Ispravite tabelu, dve odigrane utakmice, jedna pobedjena i jedna neresena i gol razlika 4-1. Dobili smo 3:0 protiv Albanaca, ali su nam bodovi oduzeti naknadno.
Eto, i sada da nam nisu oduzeta tri boda bili bi prvi. A bice jos lepse ako pobedimo Dance + nam UEFA vrati 3 boda!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 11.11.2014
19:16

Odlicno si to primetio, svaka cast. Posle petka cemo imati 2-1-0, a na tih sedam bodova cemo morati malo da sacekamo. Ne znam sta se ceka sa tom zalbom...

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Tuesday, 11.11.2014
13:50

Imamo dobar tim i vise nego dobar fond igraca za plasman na EP, a za nesto vise na EP, morali bismo da imamo odlican tim. Nista bez cetvrtfinala iako su uveli i osminu finala!

avatar
Povratak kralja PM 8
Tuesday, 11.11.2014
13:24

Sa ovakvim timom, ne igračima već timom koji ti je ostavio Mihajlović bi trebao da juriš prvo mesto u grupi, a ne da imaš osećaj da ćemo se plasirati na EP 2016!

avatar
Никола Крстић
Tuesday, 11.11.2014
13:15

Sa ovim oslabljenim timom je opet, sve ispod cetvrtfinala na EP-u propast i katastrofa. A mi necemo ni da se plasiramo na prvenstvo i opet nikom nista, niko ne preuzima krivicu, niko nije kriv, sve se nastavi po starom.

avatar
Amar Zo
Tuesday, 11.11.2014
13:04

Samo polako , korak po korak