A sad, sve ispočetka - Totalni remont u Partizanu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.05.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Ovog leta biće baš prometno u Humskoj. U oba smera...

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Ova Partizanova sezona umnogome podseća na onu iz 2015/16, kada su crno-beli odlično napredovali na evropskoj sceni, sekunde su ih delile od evropskog proleća, ali je Zvezda za to vreme odmakla onih tridesetak bodova razlike na domaćoj sceni.

Taj nezapamćeni zaostatak za Zvezdom bio je povod za dve promene trenera u toku sezone (Milinković-Drulović, pa Drulović-Tomić), što je razlika u odnosu na tekuću sezonu, s obzirom da je Miroslav Đukić ovoga puta izdržao sve ''zemljotrese'' na svojoj klupi, pogotovo tokom ovog proleća.

Nije Partizan menjao samo trenere u pomenutoj sezoni, već je imenovao i novog sportskog direktora Ivicu Ilieva, a potom, uz mnogo bure dobio i novo klupsko rukovodstvo.

Iliev je tada morao da krene ''od nule'' i na zimu 2015/16 u saradnji sa Ivanom Tomićem započeo veliku rekonstrukciju, sa ciljem postepenog jačanja igračkog kadra. I nije loše počeo, doveo je Evertona, pa Goguu, koji je u početku delovao kao odlično pojačanje, zatim Nemanju Mihajlovića koji je odigrao fenomenalnu polusezonu, a na leto 2016. su pored ostalih stigli i Leonardo i Đurđević, najzaslužniji za duplu krunu prošle godine.

Međutim, u poslednja dva prelazna roka nije išlo sve kako treba, pogotovo kada je u pitanju Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji i posledice su veoma vidljive u tekućoj polusezoni.

Utisak je da svi u Humskoj jedva čekaju kraj sezone kako bi se krenulo sa velikim remontom na različitim nivoima. Ono što bi odmah trebalo da usledi, jeste imenovanje Saše Ilića na neku od funkcija u sportskom sektoru, što je potpredsednik Vladimir Vuletić već najavio pretrhodnih dana.

Mnogi očekuju i promenu trenera, iako Đukić deluje kao neko ko ima ''devet života'' na klupi Partizana. Ako osvoji Kup, ne bi trebalo da iznenadi i ako aktuelni šef struke ostane i za narednu sezonu.

Ali, ono što je sigurno, najveće promene dogodiće se u igračkom kadru crno-belih. Odbrana će ponovo morati da bude značajno izmenjena. Izvesni su rastanci sa najstarijim od defanzivaca - Vulićevićem i Ostojićem, a velika je verovatnoća da će i tandem Miletića morati da potraži nove sredine, s obzirom na velike oscilacije u formi. Takođe, i Nemanja Antonov će se vratiti u Grashopers, ukoliko crno-beli ne odluče da ga zadrže, s obzirom da se tek u inišu sezone ustalio u prvoj postavi.

Mladi Svetozar Marković deluje kao projekat za budućnost, ali u ovom trenutku on je jedan od retkih igrača iz aktuelnog sastava od čijeg bi transfera Partizan mogao značajnije da zaradi, pa ne treba odbaciti ni mogućnost njegove prodaje.

I vezni red će pretrpeti promene, videćemo šta će biti sa Zdjelarom ili Pantićem koji su stigli samo na pozajmicu iz Olimpijakosa, odnosno Čelsija. U klubu će pokušati da pre svega zadrže Pantića koji je opravdao očekivanja i jedan je od najboljih ove sezone, dok situacija oko Zdjelara postaje neizvesna.

Velika je verovatnoća da će i Marko Janković otići, možda i Zoran Tošić u slučaju dobre ponude, kao i Jevtović, čiji se odlazak još zimus najavljivao. A kada je u pitanju Sejduba Suma, crno-beli će učiniti sve da ako je ikako moguće, njegovom prodajom bar povrate ono što su uložili...

Od napadača, Leandre Tavamba polako pakuje kofere, a videćemo i da li će Partizan morati da traži i golmana, ukoliko Stojković bljesne na Mundijalu.

Dakle, veliki broj promena se očekuje tokom leta, vremena je malo do novog izlaska u Evropu, pa je i rizik od novih grešaka kada su u pitanju pojačanja samim tim uvećan. Ali, valjda je nešto i naučeno iz nekih prethodnih propusta...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

42 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 02.05.2018
01:31

Partizan je poslednjih par godina jako pao u stvaranju igrača. Pojavi se po neki mlad igrač, ali sa onim uslovima i sistemom koji ima Partizan, nenormalno je da mi ne možemo da dođemo do titule u konkurenciji juniora od kako je uvedena Liga Šampiona za taj uzrast. Takođe, vidim ozbiljan tehnički zaostatak, koji se tiče prijema lopte, dodavanja, šuta, pa i kontrole lopte u trku. O taktičkoj igri i konceptu - ne treba ni trošiti reči. Partizan ima pojedinačno - najjači sastav, ali taj kvalitet zbog načina igre, koncepcije, načina na koji se koriste igrači - ne može da dođe do izražaja. Kakav remont celog tima, to je budalaština. Tako nešto se ne radi. Verovatno će se prodati Marković, možda otići Ostojić, verovatno neće imati novac da otkupe Antonova, a problemi će biti i sa Pantićem i Zdjelarom, pre svega zbog novca. Tavamba, očigledno mora da se proda. Gde je Đorđe Jovanović? Šta je konačno sa Vlahovićem? Prodat? A i dalje u na spisku u Partizanu? Dok se ne dovede nekakav jako dobar desni bek, Vule je - neprikosnoven. A igra slabije nego do pre godinu. Urošević - ima nešto, ali je teško oprostiti mu onu budalaštinu. Miletić, bolji u ofanzivi, šutira, centrira, nego pozadi, gde često ispada i zaostaje. Doći će Bošnjak, i valjda Vlalukin. Ožegović - previše simulira, stalno pada, stalno traži zaštitu sudije, često brzopleto reaguje, nema stabilnost ni u stavu ni u igri. Janković, Tošić - bljesnu, pa nestanu. Janković levo uglavnom - ništa. Tošić uglavnom odigra po 5 - 10 minuta, ali često uspe da za to vreme nešto napravi. Protiv Vojvodine, kao posle pijane noći. Jevtović - treba da ostane i da popunjava rupe, bolji je na zadnjem veznom.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Wednesday, 02.05.2018
09:20

Vlahovic je prodat i nije vise nas s tim sto ne moze da igra za Fiorentinu pre prvog jula, a Jovanovic ne igra (i) zato sto ne zeli da produzi ugovor, izmedju ostalog.

avatar
magister
Wednesday, 02.05.2018
01:13

Dok god bude ova uprava, ne treba ništa očekivati. Oni simuliraju vođenje kluba, a došli su na prevaru i teške pritiske i kršenje statuta i promene sastava skupštine - sve dok nisu dostigli dovoljan broj glasova. Ko prati - zna. I zna zašto je sve to, kao što zna i zašto na ovom važnijem nivou sve ovako funkcioniše.

avatar
Osijek 51
Tuesday, 01.05.2018
20:08

Ako je istina da su Ilijev i Djukic , kako tvrde sve dobro uradili, pa cemu remont, neka onda ostane ovako. Obzirom da njihovi komentari vredjaju zdrav razum, da su casni ljudi davno bi podnijeli ostavke.

avatar
Osijek 51
Tuesday, 01.05.2018
19:57

Remont mora poceti od ove kvislingske uprave koja vise vodi racuna o dodvoravanju politicarima koji su ih postavili nego o interesima Partizana. Zar nije indikativno da ove godine zlim komsijama nista ne smeta, drzavni bankomat radi, FSS, sudije, mediji, sve OK. Sportski sektor cine posebni smusenjaci koji se ne snalaze ni u vremenu ni u prostoru. Generalno pitanje za upravu glasi, ko vam je dao pravo i zasto ne pokazete otvorenu borbu da ne budete financijsko i medijsko pastorce .

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 01.05.2018
22:31

Kako odjednom rade protiv vas? Pa na pocetku sezone ste za Tosica pricali kao Maradona da vam je dosao,za Sumu da je najbolji ikada,za Pantica da je Skols,kako sada uprava radi protiv vas? Jadan ste klub tu lezi problem ;)

avatar
RIP KOBE
Tuesday, 01.05.2018
18:25

dodao bih da pod hitno mora i covpa da se proda!

avatar
Doki Daki
Tuesday, 01.05.2018
17:54

Trener je problem. Sve u školi počinje od učitelja...

avatar
Poznavalac
Tuesday, 01.05.2018
16:59

ova uprava i iliev su nedorasli da vode partizan,nisu mozda dorasli ni radnicki pirot da vode..od godina dominacije dosli smo za ove tri godine koliko su oni u klubu gledamo zvezdinu dominaciju..o prelaznim rokovima i prometu 15/ak igraca u oba smera,bez ikakve ideje i plana tek ne vredi ista da se kaze..ove tri godine koliko su oni u klubi su mozda najgore koliko pratim partizan,a pratim ga 30/ak godina..ova sezona je tek jadna,bez ikakve igre,lepote u igri,nadigravanja,sa pregrst promasenih kvazi pojacanja,nesto poput one od pre dve godine kada je bilo istorijskih -30...to je rad ove uprave,a vi kvazi navijaci ih slobodno podrzavajte..

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 01.05.2018
14:53

Svi koji su čestitali zvezdici otetu titulu moraju da odu iz kluba jer time priznaju sve što nema veze s Partizanom. Svi koji nisu sposobni da se izbore za regularnost u srpskom fudbalu sa ovom crveno-belom hobotnicom da napuste klub. Svi koji nisu sposobni da se obračunaju sa zvezdinim medijima koji nanose štetu kluba takođe da odu. Kada se napravi takva selekcija pojedinačno svaki igrač, a samim tim i ceo tim će biti daleko bolji uz određen broj igrača koji nisu za Partizan koji juri trofeje i uspeh u Evropi što se tiče kvaliteta ili odnosa jer Partizanu koji se bori protiv svih i svačega ne trebaju manekeni na terenu, a ni trener s mišićima već s mozgom i jezikom koji će znati da vodi klub u takvoj okolini i okolnostima, a ne da izgleda kao da su oko njega presveta zezdica, sveti radnički, sveti čukarički, sveti spartak i da ne nabrajam sve same svete klubove oko presvete zvezdice.

avatar
Saša Ilić
Tuesday, 01.05.2018
13:33

Prvo da se oteraju Iliev i Đukić.Od ovih igrača dres zaslužuju Stojković,Pantić,Bambi i ćelavi Miletić ali samo kao rezervni štoper da uskače u našoj ligi kad bude potrebno.Ovo ostalo sve mediokriteti koje je Ivica ispromašivao.Pošto je ne moguće da se zamene 7-9 igrača u prvoj postavi, ove godine nema ništa od evrope da se ne zanosimo plafon nam je drugo kolo.Mnogo se loše radilo u prethodnom periodu i sad dolazi na naplatu.Prvo ispadenje od Čuke pa ispadanje u kvalifikacijama za evropu.

avatar
PLAYBOY
Tuesday, 01.05.2018
13:13

dal' je moguce da nemamo skauta u Portugalu, Argentini, Kolumbiji...tamo mozemo naci mladih igraca koji ubijaju kako igraju bukvalno za sicu...zasto uvek dovodimo nase istrosene polovne igrace? kome je to u interesu?

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 02.05.2018
10:50

Veoma zanimljivo razmisljanje. Znaci dovoljno je poslati 1 osobu na 7 dana i puf 2 Falkaa ce se pojaviti. Ne znam da li smo smeli ovo da pisemo,sta ako saznaju i drugi klubovi po svetu za to 😕

avatar
PLAYBOY
Wednesday, 02.05.2018
15:59

posaljes coveka na dva meseca, isprati nekoliko kola u nekoj recimo drugoj argentinskoj ligi (ili prvoj ne bitno) i skontace nekog sigurno...

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Tuesday, 01.05.2018
12:47

Realno prvo i osnovno morate promeniti trenera. A sto se tice tima zadrzati:Stojkovica (ako ode vraca se Stevanovic, to je dobar golman treba mu dati sansu), zadrzati celavog Miletica, dati sansu Markovicu i Bosnjaku, nzm za Antonova odigrao je lose ali ok je on igrac, obavezno otkupiti Pantica (jedan od retkih igraca da je igrao dobro), mozda Zdjelara (odigrao je lose, ali dobar je to talenat i mislim da je do trenera), Tosica, Jankovica prodati (to je odlican igrac, ali igrao je ocajno i vidi se da mu nije stalo, barem ja tako mislim), Sumu pokusati uvaliti nekom za mozda milion evra al ne verujem pa je bolje dati mu sansu, Djerleku dati sansu. Mozda sam nekog zaboravio, ali posteno receno sve ostalo je zrelo za prodaju. Mozete da zaradite sasvim ok pare da bi se izvrsio remont ekipe.

avatar
Miloš1976
Tuesday, 01.05.2018
15:07

U pravu si,objektivno gledano..

avatar
Beli1
Tuesday, 01.05.2018
12:20

Ako Djukic ostane dzabe sve...

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 01.05.2018
12:08

Znaci da navijamo za Cukaricki u kupu,ako ce ga to oterati odlicno!

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 01.05.2018
11:58

zadrzati Dukica bobasa i uprvu dobro rade temljito ruse Partzan

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 01.05.2018
11:29

ali da ostanu ivica i djuka to je bitno

avatar
Tuesday, 01.05.2018
11:28

Sve ovo je moglo da stane u 2 rečenice da će Partizan prodati bilo koga u slučaju dobre ponude i da je sve moguće.A realno je da će zadržati Stojkovića po svaku cenu,Markovića jer će mu cena samo rasti, Vulićevića koji je jedini desni bek u ekipi i zamenik kapitena,Antonova i ćelavog Miletića koji se dobro uklapaju u ovaj novi sistem 3-5-2,Zdjelara koji nije na nivou Olimpijakosa,Pantića koji nije na nivou Čelsija,Tošića koji nam je najbolji igrač. Realno je da odu bek Miletić,Ostojić, Jevtović,Janković i Suma u slučaju dobre ponude i Tawamba.I Đilas ako je još uvek tu.

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Tuesday, 01.05.2018
11:22

Nije da likujem nesto ali cim sam video da vam ovaj lik vodi klub znao sam da je titula osvojena

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Tuesday, 01.05.2018
14:45

Tako je, Partizan je osvojio titulu!

avatar
RG VILI
Tuesday, 01.05.2018
11:08

Da se zadrzi Stojkovic , Markovic ,Ivanovic,Ozegovic, Tosic,mozda i taj Pantic,Jovanovic, tu je Cucin,Kokir. Bez povratnika tipa Petrovic i Nemanja Tomic! Prosiriti vidike malo na trzista Argentine,Chilea,Urugvaja,Kolumbije, Portugala,trebaju nam neki brzanjci za moderniji fudbal ! Inace smo truba sa ovim sporacima :( Zahvaliti se na saradnji ,Vulicevicu,Mileticima,Mitrovicu,Ostojicu,odbrana cela mora biti nova,prodati Tawambu,Jevtovica,Kosovica,Jankovica. Bekovi moraju biti brutalno brzi,kao i krila! Treba nam krsteni napadac, stoper i veznjak! I da se batale vise dovodjenja ovih Bugara,Ukrajinaca , ni slucajno ne pominjite i ne dovodite nekog Ronalda iz Makedonije ili Cg.

avatar
Antonio Candreva87
Tuesday, 01.05.2018
13:58

Za sve se slažem osim za ovo krštenog napadača, ne mora biti kršten da bi bio napadač. Ni Dijara to nije bio,u Senegalu,Kamerunu brdo dobrih napadača ima samo ih treba naći. Pozz