A mogli smo danas da slavimo plasman na EURO... (18:00h)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.10.2015.
11:52
Izvor: Sportske.net

Košmarne kvalifikacije za EURO 2016, za Srbiju se danas završavaju. Gost je selekcija Portugala, ali taj meč će imati samo revijalni karakter...

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Pobeda u četvrtak u Albaniji samo je donekle ublažila bolne rane koje su ovdašnji ljubitelji fudbala doživeli tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima su naši najbolji fudbaleri mimo svih očekivanja davno otpisani iz trke za plasman na ovo takmičenje.

Pred početak ovih kvalifikacija, ni u najgorim snovima nismo mogli da zamislimo sve udarce koje je naš nacionalni tim doživeo, a mučenje je počelo već na startu, u Jermeniji, kad su naši ''Orlovi'' na jedvite jade izvukli remi.

Usledio je zatim famozni susret sa Albancima 14. oktobra prošle godine u Humskoj, albanski dron, upad huligana, prekid meča, i posle epiloga koji sada možemo da vidimo, ispostavilo se da su kvalifikacije za reprezentaciju Srbije već tada okončane.

Jer, ne samo da je naš tim ostao bez očekivana tri boda, nego su oni dodeljeni Albancima, a Srbiji su, pride, dodatno oduzeta još tri boda.

Naravno, mogli su ''Orlovi'' da se u ovakvom sistemu takmičenja kasnije vrate u igru, ali porazi od Portugala i Danske su nas dugo držali na samom dnu tabele kvalifikacione Grupe I.

Katastrofalna serija je prekinuta pobedama nad Jermenijom i Albanijom, pa trenutno stanje na tabeli izgleda ovako:

Portugal 18, Danska 12, Albanija 11, Srbija 4, Jermenija 1.

A da i pored svih kikseva naše reprezentacije nije bilo samo tih incidenata protiv Albanije i da je naš tim i tada uspeo da potvrdi kvalitet protiv selekcije Đanija De Bjazija, pogled na (hipotetičku) tabelu uoči današnjeg duela sa Portugalcima bi izgledao ovako:

Portugal 18, Danska 12, Srbija 10, Albanija 8, Jermenija 2.

S obzirom da su Danci već odigrali sve takmičarske mečeve, da imaju utakmicu više, ''Orlovi'' bi današnjom utakmicom protiv Portugala mogli da praktično overe DIREKTAN plasman na EURO.

Dakle, samo da nije bilo incidenata u Humskoj. Samo da nismo naseli na albansku provokaciju...

Umesto toga, danas ćemo na istom mestu gledati revijalni duel kombinovanih timova Srbije i Portugala.

Počinje u 18h, ako vas još uvek drži ''euforija'' posle istorijskog trijumfa u Albaniji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ognjendakic
Sunday, 11.10.2015
15:41

Da je Srbija ozbiljna zemlja dron nikad ne bi uzletio. Nije to do policije. Ona nema nikakvu moc. Obavjestajne sluzbe kod nas sluze za slikanje i k.rcenje. A UEFA je jos mogla da osudi nasu reprezentaciju na strijeljanje. Ispade jos da su milostivi.

avatar
Mario Žile Stajić
Sunday, 11.10.2015
15:11

Nemamo mi za čim da žalimo kada u ovakvoj grupi nismo uspjeli da budemo makar treći . Morali smo dobiti Dansku u Bg i Jermeniju u gostima pa nam ni ova smiješna kazna od uefe nebi ništa značila . Sramota je što nismo otišli na evropsko prvenstvo !!!

avatar
Sunday, 11.10.2015
13:04

FSS, selektor i reprezentativci nisu bili na nivou u ovim kvalifikacijama ali propozicije omogućuju i da se sa nešto slabijim učinkom ode na EP, međutim mi smo i to propustili ali za to je već kriva država: neobezbeđen vazdušni prostor države, premijer i policija bez dokaza o dronu, huligani sa kojima premijer nema dovoljno moći da se obračuna itd. Đenova, dron...desiće se opet sve dok imamo ovakvu državu!

avatar
Doktor ijopet
Sunday, 11.10.2015
17:56

Puna podrska za premijera, neka vlada jos mnogo godina!

avatar
Teleoptik 162km
Sunday, 11.10.2015
13:03

Danas navijam za Jermeniju, pa makar bili iza njih poslednji u grupi.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
14:23

Iju, znas kako me briga koji cemo biti:-D Ionako imamo sest bodova manje nego sto bismo trebali i to nije realna slika. Napred, JERMENI!

avatar
Lasana
Sunday, 11.10.2015
12:50

Preispitati malo, zasto su Tole i Lakovic, kao i svi ostali funkcioneri u FSS, tako olako presli preko odluke suda u Lozani da se Albancima naknadno dodaju tri boda a nama oduzmu. Fakticki, mi smo dobili dve kazne a oni nijednu.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
14:23

Mi smo dobili tri kazne, prvo nam nisu pripala tri boda koja su trebala i morala, onda su njima dodelili onu pobedu, a onda nama jos oduzeli...

avatar
Toni Kroos
Sunday, 11.10.2015
12:09

Pogresan vam je zakljucak! Nije problem sto smo osakaceni protiv Albanije vec su problem losa igra i porazi od Danske kod kuce i u gostima,kao i remi sa Jermenijom u gostima! Da smo dobili/remizirali sa Danskom i pobedili Jermeniju,mi bi sada,sa oduzetim bodovima,imali 10 bodova a Danska 7.. Ali,sta bi bilo kad bi bilo.. Isto kao da pricamo sta bi bilo da smo 2010. dobili Australiju na SP u J.Africi i otisli dalje sa Nemcima,kao prvoplasirani..

avatar
kasskader
Sunday, 11.10.2015
13:13

Tacno! Jeste da nas je taj dron poremetio i da smo izgubili velike bodove tu, ali treba se okrenuti nasoj igri. Da se nekoj drugoj reprezentaciji ovo desilo (nekoj koja je konstantno na prvenstvima) imala bi zasta da zali. Sto se nas tice nemamo, jednostavno treba o sebi da porazmislimo, a ne tamo o nekom dronu i sta bi bilo kad bi bilo...

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
12:01

Рајковић- Томовић, Спајић, Д. Тошић, Коларов- З. Тошић, С. Милинковић-Савић/Миливојевић/Гудељ, Матић, Сулејмани- Љајић (-) Митровић. Стојковић, С. Митровић (ставио бих овде Обрадовића, али мислим да ће се ипак одлучити за штопера јер Карлеуша може и левог штопера и левог бека), Брашанац или Миливојевић тј. обрнуто, Гудељ, Тадић, Катаи, Шкулетић. Не требају нам Дмитровић, Петковић, Обрадовић (у оваквој констелацији), Фејса (ипак осећам да ће и он најмање да седи на клупи:-p) и Брашанац или Миливојевић то јест обрнуто:-))) Ипак, ако крену Миливојевић или Брашанац, онај други ће да буде у 18, то је сигурно...

avatar
John Cena
Sunday, 11.10.2015
12:00

U slaboj grupi od 5 reprezentacija (Portugal nije u rangu Spanije, Nemacke) mi zavrsimo kao 4. Nismo uspeli ni u baraz da idemo. Katastrofa

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
11:57

Да смо били паметни и само да је полиција стајала око трибина као што је МОРАЛА (испред Југа неколико минута, дуго, читаву вечност у тим тренуцима за мене је није било да спречи упаде и ја сам знао да ће нам се то обити о главу), нама би вечерас и бод био довољан за директан пласман у Француску. Због чега није била изјављена жалба кад смо имали 30 дана за тај потез?!

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 11.10.2015
11:54

S obzirom kako kvalitetan sastav ima Srbija,meni je i dalje nevjerovatno da se nisu plasirali na Euro,jer sada i treca ekipa u grupi ide u baraz.

avatar
РЕВОЛТ
Sunday, 11.10.2015
12:03

Знали су неки добро шта раде, изостала је мудрост и тактичност, а сва накнадна дипломатија је била накнадна памет без ефекта...

avatar
Toni Kroos
Sunday, 11.10.2015
12:12

Ocigledno su Danska i Jermenija kvalitetniji od nas.. (sa Danskom 1-3,2-0 a sa Jermenijom 1-1)..