95 godina Radičkog iz Niša, Tončev otkrio za koliko je smanjen dug

Autor: Beta Beta
sreda 07.02.2018.
15:23
Izvor: Beta

Fudbalski klub Radnički iz Niša obeležava 95 godina postojanja, a do kraja godine svoj rođendan proslaviće raznim manifestacijama.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kako se navodi u današnjem saopštenju, zvanična proslava počela je druženjem članova rukovodstva i stručnog štaba Radničkog, čelnika grada Niša, bivših i sadašnjih fudbalera, sponzora i niških privrednika. Evocirane su uspomene iz prošlosti, ali su se predstavljali planovi za budućnost.

Domaćin jučerašnje svečanosti bio je vršilac dužnosti predsednika Radničkog Dragan Marković koji je rekao da je taj klub značajan za celu Srbiju.

"Radnički je brend Niša i Srbije i mora biti prisutan u svim poljima društvenog života. Prisustvo čelnika grada, kompletnog rukovodstva, legendarnih fudbalera koji su 80-ih godina prošlog veka proslavili Radnički u Evropi, sadašnjih fudbalera.... govori da smo na pravom putu da vratimo 'Real sa Nišave' gde mu je mesto. Uveren sam da će naši fudbaleri nastaviti sa dobrim partijama u prvenstvu i da ćemo se u maju radovati izlasku na međunarodnu scenu", naveo je on.

Manifestaciji su prisustvovali članovi čuvene generacije Radničkog, koja je u sezoni 1982. godine igrala u polufinalu Kupa UEFA.

"Verujemo da Radnički ima svetlu budućost i da će sadašnja generacija u dogledno vreme dostići rezultate koje smo mi nekada ostvarivali. Od srca vam želimo da uspete u svojoj nameri i od leta igrate u Ligi Evrope", izjavio je kapiten najslavnije ekipe Radničkog Milovan Obradović.

Trener Radničkog Boban Dmitrović rekao je da preuzima punu odgovornost za rezultate ekipe.

"Crta se podvlači posle 37. kola, budite strpljivi, a ja verujem da ćete biti ponosni na nas. Fudbaleri i ja imamo zajedničku želju, a to je da u godini jubileja pridružimo i naše slike fotografijama istorije Radničkog", naveo je on.

Ivica Tončev, koji je zbog funkcije u Ministarstvu spoljnih poslova zamrzao predsedničku funkciju u Radničkom, ponovio je da je dug smanjen i rekao da je novo rukovodstvo učinilo mnogo za klub, ali da mu tek sledi ozbiljan posao.

"Dug kluba na dan dolaska ovog rukovodstva bio je dva miliona evra, a sada je smanjen na 800.000. Uz sve poteškoće oko finansija stvoren je ozbiljan sastav, konkurentan svim timovima u Srbiji.

Tokom zimskog prelaznog roka formirana je jača ekipa, koja će, ako sve bude kako treba, obezbediti Radničkom nastup u kvalifikacijama za Ligu Evropa",
naveo je Tončev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Wednesday, 07.02.2018
20:25

Vidi bre, na slici sve sami funkcioneri zvezde, borci protiv korupcije u fudbalu a naročito protiv nameštanja 😂

avatar
prike
Wednesday, 07.02.2018
18:41

Kako se vraca milion i dvesta hiljada evra, voleo bih da znam.