''10:0'' - Bivši kapiten Zvezde podigao novu prašinu, kad počinje nameštanje?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.10.2019.
11:50
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Danas se bavi trenerskim poslom i ''bez dlake na jeziku'' otkriva do kojih je zaključaka došao posle svih ovih godina!

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Nekadašnji vezista Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje Nenad Kovačević je svojevremeno i sa kapitenskom trakom predvodio crveno-bele.

Član našeg najtrofejnijeg kluba bio je najpre od 2002. do 2006. godine, pa potom posle povratka iz francuskog Lansa, i 2011. godine.

Do kraja igračke karijere nastupao je još za Baku, Arad, Nim i Zemun, a 2015. godine je ''okačio kopačke o klin''.

Danas je trener trećeligaške ekipe OFK Vršca, a u razgovoru koji prenosi ''Alo'' uputio je nekoliko otvorenih poruka javnosti, koje su odmah izazvale veliku pažnju.

Najpre, tema (ne)regularnosti utakmica u domaćim takmičenjima. Kako to danas izgleda iz njegovog ugla?

''Do decembra je sve regularno, a od decembra do juna je sve namešteno, počevši od mlađih kategorija, pa do druge i prve lige. Sve je već gotovo još pre početka utakmice'', ističe Kovačević.

Njegova Crvena zvezda u poslednjih par godina ostvaruje najbolje rezultate u Evropi još od titula iz Barija i Tokija, ali iako ga to raduje, priznaje da postoji i nešto što mu se nimalo ne dopada, a to je sve veći broj stranaca u ekipi.

S tim u vezi, napravio je i upečatljivo poređenje svoje generacije sa današnjom Zvezdinom.

''Ovo što Zvezda trenutno radi je najveći uspeh u istoriji. Ali, moja generacija bi ovom timu Zvezde dala deset golova, a ne bi primila nijedan. Zašto?

Zato što su se tada svi prezivali na „ić“. Bio je tek poneki stranac koji je bio nebitan u ekipi. Danas su stranci u Zvezdi najbitniji.

Poštujem, ali je to razlog zašto ne možemo porediti fudbal nekad i sad. Srpski fudbal trenutno proživljava neverovatan uspeh i to nikada neće ponoviti.

Veliki sam zvezdaš, ali su dve stvari bitne, prva je da doživljavamo veliki uspeh, a iza svega je totalna fudbalska katastrofa'', poručuje Kovačević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mića86
Thursday, 24.10.2019
23:38

ma Partizan je bre nevinašce po nekim "objektivnim likovima" ovde, jadničak i siroče koga država neće i kome nikad ništa ne daje! a pare im padaju s neba, 2 miliona evra za zabranu Uefe pali s neba, kao i njihova pojačanja koja dolaze u njihov klub da igraju za ljubav! dokle bre više to licemerstvo???!!! Pomaže država i jednom i drugom klubu, a najveća je greška je ta što se ta pomoć ne daje malo više na druge klubove! ima tu puno para koje se slilo u državnu kasu igranjem u Ligi šampiona, pa neka deo tih para ode i na druge klubove, da ovi licemeri iz Humske konačno zaćute!!!

avatar
Boki58
Thursday, 24.10.2019
22:00

Pa sto ne udjoste u LS nego smo cekali do Miloja i ove generacije, pa pre ce biti da bi Vas ova generacija propisno odvalila jer bez obzira na imena koja su igrala niste u Evropi nista napravili, a ovi momci vec trecu godinu za redom. Bili ste na Marakani ali koji rezultat imate da bismo Vas pamtili, mnogo price a u secanju ostadose samo oni koji su napravili kakvu takvu internacionalnu karijeru. Ovo da mi objavite OBAVEZNO

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 24.10.2019
19:17

U njegovo vreme jeste bilo tako jer onda je Predsednik FSS bio poznati sportski radnik Tomislav Tole Karadzic, a znamo ko je za njegovo vreme osvajao trofeje.

avatar
Александар Били Ђорђевић
Friday, 01.11.2019
04:12

A zasto ne odes na FSS i nadjes sve sezone pod kojima je Tole bio predsednik i pogledas koja ekipa je u svakoj od tih sezona dobijala najvise penala i najmanje crvenih kartona... Eto da se ne mucis, Crvena Zvezda, vidi cuda!

avatar
Boki58
Thursday, 24.10.2019
16:19

Piksi pravis se pametan, da ne kazem da s...s. O kojoj ti to svojoj generaciji pricas. Znas fudbal je sport gde se ekipe takmice, a ova Zvezda to jako dobro radi, koliko se ta tvoja generacija takmicila u LS, pa ispadali ste u sezoni kupanja, a ovi momci tri puta za redom. Tesko je napredovati kad nemas jake utakmice, i ovi Milojevi puleni bi tebe i tvoju generaciju odvalili, jer konkurencija u tvoje vreme nije bila ni priblizno jaka ovoj sadasnjoj. Vas maksimalni domet je pobeda u LE protiv Rome. Ovi momci ce sacekati prolece u takmicarskom ritmu e sad LE ili LS ne mogu da tvrdim. Koje uspomene ste ti i tvoja generacija nama navijacima ostavili, pa tu ce biti zapamceni, Zigic, Pantelic i mozda Basta. A ovi momci uradili ono o cemu ste mogli samo da mastate, tri puta za redom molim lepo.

avatar
Јовулов Никола
Thursday, 24.10.2019
16:07

Чему овај коментар? Зар је битно ко се како презива? То су глупости , странци се такође боре за јаче уговоре, и дају свој максимум ! Није Звезда крива што велике патриоте које воле Звезду су пре узели 5 милиона ( поред 100 што имају ) него да одиграју сезону у Звезди !

avatar
jv
Thursday, 24.10.2019
13:43

Inteligencija mu nikada nije bila jača strana, ovim intervjuom je to samo potvrdio. U njegovo vreme je u igrače uloženo najviše novca, i nisu se svi prezivali na ić. Za nameštanje je previše blag, nameštanje počinje pre početka šampionata, ne u decembru. Ali tako je bilo oduvek, i u ovoj i u bivšoj državi. To nam je u genetskom kodu i tog se nikada nećemo rešiti.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.10.2019
12:58

Što se tiče Partizana on otprilike ima isti budžet kao i ranije, za razliku od pre ništa nije dobijao od države, ni dinar, a sada dobija mrvice pa tako i pravi nešto bolje rezultate u Evropi. U Srbiji ne može bolje od ovoga jer ga kradu, a svi oko njega nameštaju dok on jedini igra pošteno. Partizan ima svega 4 igrača koji se ne prezivaju na ''ić' koji su bitni ekipi dok je ranije imao po 2-3 tako da je i to jedna nijansa koja daje bolju sliku u Evropi. Da Partizan namešta u mlađim kategorijama ne bi mogao ni da izbacuje igrače kakvi su Milenković, Pavlovići, Stevanović...Kovačevićeve tvrdnje jedino ne važe za Partizan i to u potpunosti dok za na primer 5-okraku sve stoji.

avatar
MixEr
Thursday, 24.10.2019
13:32

Oni zvanični podaci o tome koliko je ko finansiran iz državnog budžeta? To se negira?

avatar
gorango
Saturday, 26.10.2019
00:32

Kako bre mrvice kada dobio (i dobija) vise od Zvezde? Jel pre neki dan lepo objavljeno koliko je drzava dala ZVezdi i Partizanu para, u fudbalu i u kosarci. Kako onda mrvice a neko drugo ko dobio manje mezimica? Ima li kraja vasem licemerstvu?

avatar
Vidicnemanja
Friday, 25.10.2019
16:10

Da li zaista mislis da je realno da su kosarkaski klubovi dobili vise od fudbalskih?Nije.Plus,velike pare od osam miliona godisnje zvezda dobija od gasproma ali zahvaljujuci drzavi.Te pare Partizan dobije za osam godina.Ko je realan shvatice

avatar
Mića86
Thursday, 24.10.2019
23:28

ovaj lik ima dijagnozu, ne diraj ga... bije na masu!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.10.2019
17:34

A koji su podaci u Srbiji zvanični? Jesu li zvanični podaci kada ih zvezdini navijači objave? Jel treba da podsećam kako su se isti ti hvalili kao su zvezdi doveli sponzore, među njima i privatne, jel to dozvoljeno prema pravilima UEFA-e? Oni dozvoljavaju i da ne kažem šta još da se ovako sudi i da nam je fudbal ovakav i neko od njih očekuje da objave kako je zvezda dobila na ovaj ili na onaj način preko 100 000 000 €, a Partizan mrvicu u poređenju s tim.

avatar
Raky_b
Thursday, 24.10.2019
15:20

samo ih treba citati....odnosno, zapitati se sta sve u njima NIJE upisano....ovako samo pisu brojke na papiru, a sta one znace, od koga su i od cega te pare, nema nista objasnjeno.

avatar
REVØLT
Thursday, 24.10.2019
12:36

Ma, 20:0 biste ih pobedili, cemu ta lazna skromnost. I kakav bre crni neverovatan uspeh, kakav uopste uspeh, imaju gol-razliku 3:25 na sest utakmica u Ligi sampiona, a ulaganja u taj klub su ta koja su u citavoj toj presmesnoj prici jedina stvar koja je neverovatna?!

avatar
Man united
Thursday, 24.10.2019
14:36

Не, не. Успех је ући у ЛШ и имати скор 3 од 12 без победе. Слажем се, јесте то успех. али више за загребачке клубове. За овај наш из Београда је ипак већи успех освојити освојити 7 бодова из 9 утакмица. И још уз то добити европског шампиона. Да не причам о 3 сезоне узастопно изборити Европу од првог кола квалификација колико је 'лако'. Зашто си заједљив?

avatar
REVØLT
Friday, 25.10.2019
08:22

Mi smo osvojili cetiri boda, a to sto ste prosli to prvo kolo je veoma smesno da spominjete. Ipak je veci uspeh da budes u igri u oba meca kao mi sa Realom nego da se naguzite svima kojima odete u goste.  ti i ja smo zavrsili.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Thursday, 24.10.2019
15:55

Да, али против европског шампиона, вицешампиона и њима сличних, а не против Астане, Алкмара, Молдеа, Малатије...А улагања у Партизан, и то према званичним подацима, још су невероватнија...

avatar
Südkurve München
Thursday, 24.10.2019
12:36

Ali... ali, ako Partizan osvoji na kraju titulu, nije nista namesteno, sve čisto

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 24.10.2019
12:51

Ništa nije čisto još pre nego da počne sezona pošto zvezda i njene filijale treba da budu izbačene i da ne igraju SL već beton ligu bez obzira ko da osvoji titulu.

avatar
Man united
Thursday, 24.10.2019
14:37

Па, да. Као и пре две сезоне кад су кукумакали цело пролеће како је намештено. А на крају они освојили.

avatar
deki trbic
Thursday, 24.10.2019
12:13

Slazem se sa njime.