Zvanično - Ruiz pristao, revanš za titulu, i na neverovatnom mestu!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 12.08.2019.
16:46
Izvor: Sportske.net

Više od nove borbe za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji, priča se o domaćinu borbe.

AP Photo/Frank Franklin II
AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Gledaćemo rimejk borbe za titulu, iako je bilo vesti da je Ruiz Džunior odustao jer nisu ispunjeni njegovi finansijski uslovi. Šampion će pružiti revanš Entoniju Džošui koga je na šokantan način pobedio u junu i preuzeo mu titulu.

Ali, više od borbe priča se o mestu gde će se ona održati. U pitanju je istorijska odluka, duel će biti u Saudijskoj Arabiji na otvorenom u Dirijahu.

Međunarodne organizacije su odmah jasno saopštile da je sramotno da se događaj održava u zemlji u kojoj se krše ljudska prava, ali kada je novac u pitanju, na sve se može zažmuriti i u drugim sportovima videli smo slično.

Organizatori su saopštili da će događaj promeniti boksersku istoriju poput mečeva u Zairu i Manili sedamdesetih. Biće održan sedmog decembra i to uveče po srednjevropskom vremenu, od 22.30, a na stadionu, pod otvorenim nebom biće prisutno oko 16 000 gledalaca.

Saudi Arabija je u borbi za domaćinstvo pobedila Medison Skver Garden i velški stadion "Prinsipal".

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Monday, 12.08.2019
16:55

Zasto se krese prava? Zato sto se ne siri nemoral i gej lobi? Zato sto se sa dilerima, lopovima, prevaranrima, pedofilima i ubicama obracunava jedino onako kako je ispravno. Manite se zapadnjackog licemerja